/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F5d1f23f4c2e2519a81cbd2ac52534257.jpg)
Як львівський кооператив просуває локальний сорт квасолі на всю Україну
Як львівський кооператив просуває локальний сорт квасолі на всю Україну
Львівський кооператив «Стрийський ясь» уже майже 10 років займається вирощуванням і популяризацією однойменного сорту квасолі, яка є не лише гастрономічною візитівкою регіону, а й частиною локальної культурної спадщини.
44 одноосібники на своїх присадибних ділянках площею 20-30 соток культивують унікальний продукт народної селекції.
Стрийський Ясь має великі квасолини, маслянисто-солодкий смак і тонку шкірочку. Клімат у регіоні ідеально підходить для вирощування цієї квасолі: помірна вологість, сусідство з горами, мінеральні джерела та річкові потоки, що збагачують ґрунт поживними речовинами, надають сорту особливого смаку.
Та попри свою унікальність, Стрийський Ясь офіційно не зареєстрований.

