/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Ffe7588839dc2f9eaf0de5bf3cd65bca2.jpg)
Улюблений напій предків: готуємо квас з бузини – неповторний смак історії
Бузина століттями була вкрай популярною рослиною. Однак її використовували не лише з лікувальною метою – вона чудово проявила себе і в кулінарії. 24 Канал пропонує скуштувати смак літа та історії за рецептом порталу Shuba.
Рецепт квасу з бузини
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 10 літрів
Інгредієнти:
– 10 літрів води;
– 15 квіток бузини;
– 1 кілограм цукру;
– 10 грамів лимонної кислоти.
Приготування:
Акуратно обірвіть або обріжте суцвіття (не мийте, щоб зберегти природні дріжджі) і помістіть у велику ємність.
Додайте лимонну кислоту й цукор. Залийте все холодною, очищеною, але не кип’яченою водою. Добре перемішайте.
Накрийте марлею та залиште настоюватися в теплому місці на п’ять днів.
Після цього процідіть напій, розлийте у пляшки, наповнюючи їх приблизно на три чверті.
Герметично закупорте та перенесіть у прохолодне, темне місце для зберігання.
Смачного!
Напій літа: простий рецепт лимонаду з полуниці.

