Ситно, смачно й автентично: як приготувати флячки
Ситно, смачно й автентично: як приготувати флячки

Ситно, смачно й автентично: як приготувати флячки

Ця страва прийшла на Галичину з Польщі, й відтоді залишилася важливим кулінарним надбанням місцевих господинь. Як приготувати колоритну та автентичну страву – розповідає 24 Канал.

Рецепт флячок

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 1 кілограм яловичого або телячого чищеного рубця;
– 1,5 літра курячого бульйону;
– 2 цибулі;
– 2 моркви;
– 200 грамів селери;
– 30 грамів вершкового масла 82%;
– мускатний горіх;
– сушений майоран;
– рослинна олія;
– сіль;
– перець.

Приготування:

  1. Наріжте рубець смужками та занурте в киплячу воду на 5 – 7 хвилин. Після цього злийте рідину й ретельно промийте рубець під проточною водою.

  2. У каструлі доведіть до кипіння курячий бульйон. Промитий рубець перекладіть у бульйон і дайте закипіти.

  3. Тим часом дрібно наріжте цибулю. Моркву та селеру очистьте, натріть на великій тертці й обсмажте овочі на сковороді з олією 5 – 7 хвилин.

  4. Перекладіть овочеву засмажку до каструлі з рубцем. Приправте спеціями на свій смак, обережно перемішайте, варіть ще 5 хвилин.

  5. Зніміть з вогню, накрийте кришкою й дайте настоятись 10 – 15 хвилин.

  6. Подавайте страву гарячою з улюбленим хлібом.

Смачного!

Так смакує літо: улюблений салат з курочкою без зусиль.

Источник материала
loader
loader