Ґатунок та колір – не головне: як правильно обирати якісне борошно
Ґатунок та колір – не головне: як правильно обирати якісне борошно

Ґатунок та колір – не головне: як правильно обирати якісне борошно

Зазвичай ми купуємо борошно вищого ґатунку та застосовуємо його для всіх рецептів. Чому це неправильно та які ознаки підкажуть про якість – розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Як обирати борошно

Щодо якості продукту, то тут є кілька критеріїв, з якими ви не промахнетеся. Перший – борошно варто купувати лише в паперовій упаковці, яка забезпечує вентиляцію повітря без ризику для борошна. Запах повинен бути свіжим, без затхлості.

Коли ви з ним працюєте, то якісне борошно легко прилипає до рук, "хрумтить" та стискається. Також воно не повинно змінювати кольору при високій вологості. Якщо все в нормі – у ваших руках якісний продукт.

Що стосується застосування, то тут все не так просто:

  • вищий ґатунок – хлібобулочні вироби без начинки та кондитерська випічка;
  • перший ґатунок – нездобна випічка;
  • другий ґатунок – млинці, вафлі, вареники або пельмені.

І головне – купуйте продукт перевірених виробників, які вже багато років присутні на ринку.

Він вже став легендарний: курячий рулет, який створить свято на будь-якому застіллі.

Источник материала
loader
loader