Такі деруни ви ще не пробували: як приготувати звичну страву з картоплі на хлібі
Такі деруни ви ще не пробували: як приготувати звичну страву з картоплі на хлібі

Такі деруни ви ще не пробували: як приготувати звичну страву з картоплі на хлібі

Такі деруни можна подати на сніданок, обід, вечерю або як перекус

Деруни — це одна з найулюбленіших страв української кухні, що готується з тертої картоплі й обсмажується до рум’яної скоринки. Їх подають зі сметаною, грибами або навіть готують з фаршем усередині — такий собі картопляний млинець-сюрприз.

Але сьогодні ми пропонуємо не менш цікаву та оригінальну варіацію — деруни на хлібі. Це простий, бюджетний і дуже смачний варіант для сніданку або перекусу. Рецептом з нами поділилися на Instagram-сторінці "alionakarpiuk".

Як приготувати деруни на хлібі

Інгредієнти:

  • картопля – 2 шт.;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • ковбаса – 50–70 г;
  • спеції – до смаку;
  • сіль – до смаку;
  • хліб – 4–6 скибок;
  • олія – для смаження;

Спосіб приготування:

Очистити та натерти на дрібній тертці картоплю, цибулю й ковбасу.

Додати яйце, сіль, спеції та добре перемішати до однорідної маси.

Викласти картопляну масу товстим шаром на одну сторону кожної скибки хліба.

Розігріти сковорідку з невеликою кількістю олії.

Обсмажити бутерброди спочатку начинкою вниз приблизно 2 хвилини до золотистої скоринки, потім обережно перевернути та смажити ще 1–2 хвилини.

Подавати гарячими зі сметаною або улюбленим соусом.

Джерело матеріала
loader
loader