/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F68%2F43f448bf4890c0d6f7cca4894985fe06.jpg)
В Україні стартував сезон тепличного винограду: як отримати максимум прибутку
В Україні стартував сезон тепличного винограду: як отримати максимум прибутку
«Виноградник Юліних», що в селі Олексіївка на Дніпропетровщині, у перших числах липня почав реалізовувати виноград із теплиці сортів Динька, Ромбік, Зоренька, Каталонія. Це перший врожай тепличного винограду цього сезону.
Про це в інтерв’ю журналу «Садівництво по-українськи» розповіла Ольга Юліна, співзасновниця підприємства, пише AgroTimes.
«Стартує у нас тепличний виноград з ціни 250 грн/кг, потім, коли виходить відкритий ґрунт, ціна знижується до 80 грн/кг, — розповіла вона. — Ця різниця і є головною перевагою вирощування винограду в теплиці. Але щоб була така ціна на старті, дуже важливо починати продавати буквально день у день надранні сорти винограду. Якщо ви виходите на три дні пізніше — ціна падає, і вона все одно буде вища за відкритий ґрунт, оскільки немає ще стільки винограду, і велика конкуренція».
Зазначається, що «Виноградник Юліних» торгує виноградом через маркетплейс та відправляє «Новою поштою» по всій країні. Пізній тепличний виноград підіймається у ціні до 150 грн/кг до кінця вересня, останні його партії продаються у першій половині жовтня (сорт Ленд Крузер).
«Також важливо у ці моменти не попасти на ринок, коли починається масове завезення імпорту, причому з країн третього світу, — додала Юліна. — І останнє особливо образливо — адже у нас набагато кращі умови для вирощування винограду, ми вирощуємо набагато кращі сорти із вищою якістю, але ціну збивають».

