Забудьте про стерилізацію, оцет та окріп: як "закрити" в банках огірки, щоб вони простояли до 10 місяців
Забудьте про стерилізацію, оцет та окріп: як "закрити" в банках огірки, щоб вони простояли до 10 місяців

Забудьте про стерилізацію, оцет та окріп: як "закрити" в банках огірки, щоб вони простояли до 10 місяців

Натерті огірки на зиму: рецепт / © unsplash.com

Такого оригінального рецепту огірків ви ще точно не бачили, адже овочі потрібно просто натерти на терці і закрити у банках.

Інгредієнти

огірки
2 кг
часник
10-12 зубчиків
сіль
2 ст. ложки
кріп
пучок

Процес приготування:

  1. Візьміть 1 кг огірків будь-якої форми та розміру, натріть на великій терці. Вичавіть до них часник, додайте сіль. Перемішайте.

  2. Візьміть 1 кг гарних огірків для консервації, замочіть у холодній воді на 2 години, щоб позбутися гіркоти.

  3. Пучок кропу наріжте великими шматками, викладіть на дно банки. Далі суміш з натертих огірків з часником. Розріжте навпіл свіжі, замочені у воді, огірки і викладіть після цього. Зверху знову суміш з натертих огірків. Не забудьте викласти один листочок хрону, а внутрішню поверхню кришки змастити гірчицею.

  4. Закрийте банки кришками, приберіть у прохолодне місце. Через 3-4 дні огірки стануть малосольними, а через 1 місяць солоними.

Смачного!

Джерело матеріала
loader
loader