/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F43b945d67744af744756b9956879dfe8.jpg)
Забудьте про стерилізацію, оцет та окріп: як "закрити" в банках огірки, щоб вони простояли до 10 місяців
Натерті огірки на зиму: рецепт / © unsplash.com
Такого оригінального рецепту огірків ви ще точно не бачили, адже овочі потрібно просто натерти на терці і закрити у банках.
Інгредієнти
- огірки
- 2 кг
- часник
- 10-12 зубчиків
- сіль
- 2 ст. ложки
- кріп
- пучок
Процес приготування:
-
Візьміть 1 кг огірків будь-якої форми та розміру, натріть на великій терці. Вичавіть до них часник, додайте сіль. Перемішайте.
-
Візьміть 1 кг гарних огірків для консервації, замочіть у холодній воді на 2 години, щоб позбутися гіркоти.
-
Пучок кропу наріжте великими шматками, викладіть на дно банки. Далі суміш з натертих огірків з часником. Розріжте навпіл свіжі, замочені у воді, огірки і викладіть після цього. Зверху знову суміш з натертих огірків. Не забудьте викласти один листочок хрону, а внутрішню поверхню кришки змастити гірчицею.
-
Закрийте банки кришками, приберіть у прохолодне місце. Через 3-4 дні огірки стануть малосольними, а через 1 місяць солоними.
Смачного!

