/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F64%2Ffb1466b318382730b1b59e3e33ce8fb9.jpg)
Кавун у раціоні щодня: користь для серця, шкіри та фігури
Щоденне споживання кавуна сприяє зволоженню організму, покращенню стану шкіри, серцево-судинної системи та контролю ваги.Про це йдеться в публікації на сайті marthastewart.com із посиланням на коментарі дієтологів Міки Сіви та Сьюзен Грілі. За словами експертів, кавун на 92% складається з води, містить низьку кількість калорій (46 ккал у чашці м'якоті), а також мінерали - калій, магній, фосфор.Крім того, у ньому присутні антиоксиданти (вітаміни А, С, лікопін) та амінокислоти (цитрулін, аргінін), які підтримують роботу серця та покращують тонус судин.Лікопіну в кавуні приблизно на 40% більше, ніж у томатах, що, за словами Грілі, може сприяти нормалізації артеріального тиску і зниженню рівня холестерину.Дієтологи радять надавати перевагу свіжому кавуну, а не соку, адже при вичавлюванні знижується вміст клітковини.Водночас експерти застерігають від популярних у соцмережах кавунових дієт, де люди кілька днів їдять лише кавун. Такий спосіб може призвести до дефіциту поживних речовин і мати короткостроковий ефект.

