/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fdcf1969cdde6da4c0a54f07642494809.jpg)
Забутий напій предків: як приготувати ягоданку – автентичний рецепт
Раніше для приготування напою використовували лише ягоди-падалиці, це був радше спосіб знайти їм використання. Однак згодом почали додавати і свіжі ягоди, що зробило напій ще кращим, розповідає 24 Канал з посиланням на портал LoveUkraine.
Як приготувати ягоданку?
- Час: 15 хвилин + бродіння
- Порцій: 1 літр
Інгредієнта:
– 1 кілограм будь-яких ягід;
– 1 літр води;
– 15 грамів дріжджів.
Приготування:
- Ягоди перебираємо, миємо і перекладаємо у скляний або емальований посуд.
- Заливаємо водою, додаємо дріжджі, накриваємо та ставимо на 4 – 5 днів у приміщення, де підтримується помірно тепла температура.
- Розливаємо по пляшках та ставимо у холодильник.
- Бродіння відбувається за рахунок солоду ягід, однак можна за бажанням додати трішки цукру або 2 столові ложки меду.
- Подаємо охолодженим.
Смачного!
Вони навіть не встигнуть вистигнути: оригінальні котлетки з риби та картоплі.

