/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2Ff0f91b34f5e411c56446de7e9da7cb70.jpg)
Щоб схуднути і почуватися краще: чим можна замінити хліб в раціоні — чотири альтернативи
Чим можна замінити хліб / © unsplash.com
У виданні Fitbeauty розповіли, які чотири альтернативи можна додати до свого щоденного раціону. Але спочатку потрібно звернути увагу, що нутриціологи радять не вживати лише білий хліб. Є корисні види цього продукту. Наприклад, з обдирного борошна, цільнозерновий, житній, бездріжджовий хліб.
Найпопулярніші варіанти, щоб замінити хліб
Капуста, шпинат, листя салату
Якщо ви хоча б раз куштували спрінг роли, то, напевно, знаєте, що можна сміливо використовувати листя салату, капусту чи шпинат для загортання начинки, як в лаваш. В овочах і салаті міститься багато антиоксидантів та вітамінів, які необхідні нашому організму та легко засвоюються.
Насіння і горіхи
В них міститься багато вітамінів, жирів, білків, а тому їх рекомендовано додавати до салатів і інших страв для збагачення мікроелементами та покращення смаку. Вони швидко і надовго насичують, а ще корисно впливають на мозок, серце, кістки.
Кукурудзяні вафлі, рисові хлібці
Їхня перевага полягає в тому, що вони є безглютеновими, а тому підходять людям, в яких є непереносимість глютену. Хлібці також можна назвати легким продуктом, який містить багато вуглеводів, а тому може насичувати без відчуття важкості в животі.
Овочеві коржики з гарбуза чи цвітної капусти
Вони готуються без додавання борошна, а тому там немає або мінімум вуглеводів. Кабачок, гарбуз, цвітна капуста — це овочі з високим вмістом клітковини і низьким глікемічним індексом. Їх також можна використовувати як основу для піци або бутербродів.

