Ніжні та солодкі: рецепт традиційних коржиків на Маковія
Ніжні та солодкі: рецепт традиційних коржиків на Маковія

Ніжні та солодкі: рецепт традиційних коржиків на Маковія

Ніжне тісто та солодка макова начинка – перед цим поєднанням не зможуть встояти ані дорослі, ані діти. 24 Канал пропонує зберегти цей рецепт святкового частування з TikTok uliana_85_.

Як приготувати коржики з маком на Маковія?

  • Час: 1 година
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 200 мілілітрів кефіру;
– 1 чайна ложка соди;
– 3 яйця;
– 1 чайна ложка солі;
– 2 столові ложки цукру;
– 550 грамів борошна;
– 100 грамів масла;
начинка:
– 200 грамів перетертого маку;
– пакетик ванільного цукру;
– 150 грамів цукру;
– 250 мілілітрів гарячого молока;
– 2 столові ложки меду.

Приготування:

  1. Яйце збиваємо з цукром та сіллю, змішуємо з кефіром та маслом, просіюємо борошно.
  2. Замішуємо тісто і випікаємо коржики 20 хвилин при 180 градусах. Потім ламаємо або нарізаємо кубиками, злегка скроплюємо гарячим молоком.
  3. Мак змішуємо з сухими інгредієнтами та заливаємо молоком. Потім додаємо до нього рідкий мед.
  4. Змішуємо коржики з маковою начинкою.
  5. Надаємо настоятися кілька годин.

Смачного!

Дешевий і корисний: як приготувати квас з цикорію.

Джерело матеріала
loader