/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F2ecfeb4aab0af7790795a4dbe1746205.jpg)
Тепер це делікатес в Європі: продукт, який зник із українських прилавків
Цей продукт має неапетитний вигляд
Колись цей продукт входив до звичного дитячого раціону в радянських їдальнях, а сьогодні — справжній делікатес, який майже не знайдеш у продажу. Він мав незвичний вигляд і не всім був до вподоби.
Йдеться про зобну залозу, відому також як тимус або телячі молоки. У країнах Європи її цінують як вишуканий інгредієнт високої кухні, де ціна за кілограм сягає 60 євро, тобто майже 3 тисячі гривень. Натомість в Україні цей продукт практично зник із прилавків, дізнався "Телеграф".
У СРСР зобну залозу вважали поживною і корисною, її часто включали до меню для дітей — поряд із печінкою, язиком чи іншими субпродуктами. Продукт має м’яку консистенцію, у сирому вигляді нагадує шмат жиру. Після вимочування й варіння його нарізають тонкими скибками й подають до столу. Однак дехто може його і смажити.
Зараз знайти цей продукт в продажу практично неможливо — навіть у великих супермаркетах і м’ясних лавках.
Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, який напій може нагадати смак дитинства. Нині його рідко хто готує.

