/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2F675169fc3b1e2c3896da424e79ce32e3.jpg)
Незвичайне варення, яке вразить усіх: гості проситимуть цей рецепт з зелених помідорів
Смачний десерт до чаю
Зазвичай зелені помідори використовують для солінь та маринадів, адже вони чудово зберігають форму й мають приємну кислинку. Але недостиглі плоди можуть стати основою для джему. Завдяки поєднанню з лимоном і цукром зелені помідори перетворюються на ніжний десерт із приємною кисло-солодкою ноткою.
Рецептом варення з зелених помідорів поділились на YouTube-каналі "Океан смаків".
Інгредієнти:
- Зелені помідори — 1 кг
- Цукор — 1 кг
- Лимон — 1 шт.
Як приготувати варення із зелених помідорів
- Зелені помідори промийте і наріжте на дрібні часточки. Лимон також наріжте тонкими кружечками, видаливши кісточки.
- Помістіть нарізані помідори і лимон у велику каструлю, пересипаючи їх цукром. Залиште суміш на 6-12 годин, щоб помідори дали сік.
- Поставте каструлю на невеликий вогонь, доведіть до кипіння і варіть 5-10 хвилин. Потім вимкніть вогонь і залиште варення остигати на 6-8 годин.
- Повторіть процес ще два рази. Щоразу доводьте варення до кипіння і варіть 5-10 хвилин. Після третього разу варення буде готове. Якщо хочете більш густу консистенцію, повторіть процес варіння ще кілька разів.

