/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F45%2Fd3ada39c03efb4b810d53b570c6edb8d.jpg)
Помідори на зиму без оцту та лимонної кислоти
Скільки не закриєте — все буде мало
Можна нескінченно експериментувати зі смаком маринованих помідорів, але в шафі завжди має бути баночка за класичним рецептом – без оцту, лимонної кислоти та стерилізації. Для консервації вибирайте щільні, не перезрілі помідори однакового розміру. Так вони краще збережуть форму і поступово промаринуються. А ще не забувайте проколювати помідори зубочисткою у плодоніжки. Це допоможе їм не луснути від окропу і краще ввібрати розсіл.
Такі помідори за рецептом від "Школи життя" – не лише чудова закуска до інших страв. Їх також можна використовувати для супів, засмажок та соусів. Бо взимку без цього рецепту – нікуди!
Як приготувати помідори без оцту, лимонної кислоти та стерилізації.
Інгредієнти на 3 банки по 1 л.
- помідори – 1,5 кг;
- солодкий перець – 1 шт.
На кожну літрову банку:
- парасольки кропу – 2 шт.;
- часник – 2 зубчики;
- гострий чилі перчик – 1 шт. (за бажанням).
Для розсолу на 1л. води:
- вода – 1 л.;
- сіль – 1 ст. без гірки;
- цукор – 3 ст. без гірки.
Спосіб приготування:
- У кожну суху банку кладемо по парасольці кропу і парі зубчиків нарізаного пластинами часнику.
- Помідори миємо, проколюємо зубочисткою в області плодоніжки та укладаємо до половини кожної банки. Зверху кладемо нарізаний великими кубиками солодкий перець і кілька кілець перцю чилі.
- У кожну банку додатково відправляємо парасольку кропу, заливаємо окропом, прикриваємо кришками й залишаємо на 20 хвилин.
- Через зазначений час зливаємо воду в каструлю, додаємо цукор, сіль, доводимо до кипіння та розчинення солі та цукру і знімаємо з вогню.
- Розливаємо гарячий розсіл по банках, щільно закручуємо кришками, укутуємо в ковдру і залишаємо на ніч до охолодження. Такі помідори можна зберігати навіть за кімнатної температури.
Як і з чим подавати мариновані помідори
Мариновані помідори — чудова самостійна закуска, яка доповнює багато страв. Їх смачно їсти з м’ясними стравами, особливо з шашликом, а також з картоплею у будь-якому вигляді.
Нарізані консервовані помідори можна додавати до овочевих салатів. Вони додадуть страві пікантну кислинку та соковитість.
Розсіл з маринованих помідорів можна використовувати як основу супів, наприклад, для розсольника. А самі помідори подрібнити та додати в соуси або засмажки, щоб надати їм насичений смак.
Спробуйте ще помідори в запашному маринаді за рецептом "Телеграфа" та зимуйте смачно! Смачного!
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F8cc56f672e1247f0af7dd62b56d6b400.jpg)
Як зберегти перець соковитим до самої весни: прості секрети господинь
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F9946f73050c16c4a98da9057be64f447.jpg)
Красиво, що аж моторошно: три замки України, в яких можна зустріти привидів
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Feec4376d7acd91162f34d44d9cbb6dfb.jpg)
Незвично як для її віку: який улюблений перекус у принцеси Шарлотти
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Ff1c55968f8560828925b4da6decb8398.png)
Крики та стогін під час сексу: коли вони додають жару, а коли лише псують момент
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1a0096a075554059d8a6894683b99a11.jpg)
Будь-який запас зникне до весни: особливий рецепт солоних огірочків
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F5a6272e11bf536ca1ab8afc45b3fccc1.jpg)
Місячний календар стрижок на жовтень: у які дні можна йти до перукаря
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F131%2F13e72622f445fd15fe1e2c7fc8351d0e.jpg)