Розрада козаків у довгих походах: як приготувати неповторну українську соломаху
Розрада козаків у довгих походах: як приготувати неповторну українську соломаху

Розрада козаків у довгих походах: як приготувати неповторну українську соломаху

Ситна й корисна соломаха була дуже популярною серед козаків, особливо, коли вони вирушали у довгі походи. В основі класичного рецепта гречане борошно, і саме його пропонує відтворити 24 Канал за рекомендаціями порталу Shuba.

Як приготувати соломаху?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 300 грамів гречаного борошна;
– 200 грамів сала;
– 1 цибулина;
– 100 мілілітрів соняшникової олії;
– сіль до смаку.

Приготування:

  1. У миску насипте гречане борошно. Вливайте воду тонкою цівкою, постійно помішуйте. Рідини має бути стільки, щоб розмішати борошно до однорідності, але маса не повинна стати занадто рідкою.
  2. У каструлі закип’ятіть близько 4 склянок води, трохи підсоліть і, постійно перемішуючи, влийте борошняну суміш у киплячу воду.
  3. Через 5 хвилин додайте в кашу трохи олії. Варіть доти, поки вона не стане густою. Помішуйте час від часу.
  4. Наріжте сало та цибулю.
  5. У сковорідці розігрійте олію, висипте сало з цибулею, підсоліть, приправте перцем і обсмажуйте, поки цибуля не стане золотистою.
  6. Коли каша достатньо загусне, зніміть її з вогню та додайте засмажку із сала та цибулі.
  7. Перед подачею можна посипати кашу зеленню.

Смачного!

Українська кухня багата на шедеври, які можна приготувати з найпростіших інгредієнтів. Наприклад, полтавські пундики, які Котляревський оспівував ще в "Енеїді".

Источник материала
loader
loader