Стародавній напій предків: як приготувати сирівець – автентичний хлібний квас
Стародавній напій предків: як приготувати сирівець – автентичний хлібний квас

Стародавній напій предків: як приготувати сирівець – автентичний хлібний квас

Сирівець – це житній квас, яким насолоджувалися ще наші предки. Він дуже простий у приготуванні та потребує лише трішки терпіння, розповідає 24 Канал з посиланням на портал loveukraine.

Як приготувати сирівець?

  • Час: 3 дні
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– черствий хліб;
– 4 + 2 склянки житнього борошна;
– окріп;
– дріжджі.

Приготування:

  1. У великий посуд кладемо черствий хліб, додаємо 4 склянки житнього борошна, заливаємо окропом, накриваємо кришкою та залишаємо на добу.
  2. Окремо змішуємо 2 склянки житнього борошна з водою до консистенції густої сметани. Додаємо хмільні дріжджі і також залишаємо на добу.
  3. Потім додаємо опару до хлібної маси, доливаємо воду і добре вимішуємо.
  4. Зберігаємо 3 – 4 дні в прохолодному місці. Після цього часу сирівець готовий до вживання.

Смачного!

Усі помітили, що яйця бувають двох відтінків. Довкола цього виникло багато міфів щодо їх різниці та користі, але насправді усе значно простіше.

Источник материала
loader
loader