/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F6b453b0505d9fe5fa79e05844a42db30.jpg)
Сирне печиво: смачна закуска для дружньої компанії, рецепт
Це хрустке печиво з пармезаном – чудова закуска до пива або доповнення до сирної тарілки. Найкраще воно смакує в гарній компанії або під час перегляду вечірнього епізоду улюбленого телешоу.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
- 100 г сиру пармезан;
- 300 г пшеничного борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- половина чайної ложки солі;
- 1 яйце;
- 100 г охолодженого вершкового масла;
- 50 г оливкової олії;
- 3 столові ложки вершків (12%);
- 1 чайна ложка білого кунжуту;
- 1 чайна ложка чорного кунжуту.
Приготування
Натріть пармезан на дрібній тертці.
Просійте борошно, розпушувач і сіль на робочу поверхню. Зробіть у борошні заглиблення. Додайте яйце, нарізане кубиками масло, оливкову олію, вершки та пармезан.
Подрібніть усі інгредієнти довгим ножем, а потім замісіть їх у гладке тісто. Сформуйте з нього кулю та покладіть в холодильник на півгодини.
Розкачайте тісто на посипаній борошном поверхні до товщини приблизно 5-7 мм. Виріжте з тіста печиво за допомогою круглої формочки для печива. Розкладіть їх на деко, застелене пергаментним папером, на відстані одне від одного. Таким чином, використайте все тісто (воно може не все поміститися на деко одразу, тому випікайте печиво партіями).
Посипте готове печиво кунжутом (можна змішати обидва види кунжуту або зробити одне печиво з білим, а одне з чорним насінням).
Поставте деко в розігріту до 180 °C духовку. Випікайте приблизно 15 хвилин, доки печиво не стане золотисто-коричневим.
Печиво готово. Можна кликати друзів чи домочадців та насолоджуватися відмінним смаком та гарною компанією!
Раніше портал Знай писав про рецепт мохіто-лимонаду з ківі, який бадьорить краще за каву.
Крім того, ми повідомляли про рецепт сирного тарту, який стане в нагоді і для обіду, і для вечері.
Також портал інформував про рецепт торта "Рафаелло" без випікання: та сама "райська насолода".

