/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F81aea00f6fd128dea7b38d220001762c.jpg)
Кілька яєць і багато терпіння: як на Полтавщині роблять легендарну качану кашу
Для того, аби зробити качану кашу, насамперед потрібні борошно та яйця. Детально про приготування цієї страви розповіла власниця етносадиби "Старий Хутір" в Опішні на Полтавщині Марина у блозі fermerka.ua, інформує 24 Канал.
Як зробити качане пшоно?
Пані Марина каже, що на склянку пшона, яке є основою каші, потрібно від 5 до 10 яєць. Кількість залежить від того, яким має бути розмір зернят. Відповідно, процес виготовлення самої качаної каші буде довшим. Щодо кількості борошна, то господиня каже, що орієнтовно треба 1 кілограм.
Щоб зробити качану кашу, потрібно:
- збити яйця;
- висипати пшоно у миску (пані Марина використовує алюмінієву);
- пшоно потрібно трохи полити яєчною масою та перемішати, щоб усі зернята були зволожені;
- далі – присипати зернята борошном і знову перемішати;
- процес повторювати, поки не буде бажаного результату, на це може піти чимало часу;
- обкачане пшоно потрібно просушити на рушнику добу.
Як зробити качану кашу: дивіться відео
Як приготувати качану кашу?
Для початку потрібно зварити м'ясний бульйон. Потім на цьому бульйоні потрібно зварити саму кашу у співвідношенні 1 склянка крупи та 4 склянки бульйону. Варити потрібно близько години або й півтори – залежно від того, на скільки накачані зерна. Однак варити варто на малому вогні та постійно помішувати.
Приготувати кашу можна й у мультиварці. Після приготування до неї варто додати шматок масла, щоб вона не злипалася.
Як варити качану кашу: дивіться відео
Качана каша добре смакує сама, однак не зайвим буде поєднання з грибами, м'ясом чи сиром (наприклад, бринзою). Це тільки додасть певної родзинки до смаку.
Як качана каша отримала нову хвилю популярності
У 12-му сезоні популярної кулінарної програми "МастерШеф" в одному із конкурсів фігурувала качана каша, яку готувала Валерія Матрохіна – майбутня переможниця проєкту. Шефкухарка не приховує, що вперше дізналася про цю страву саме на проєкті, як і тисячі глядачів по всій країні, що стало причиною нової хвилі популярності для автентичної української страви.
Недооцінене європейське місто дозволяє відвідати три країни за один день
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fa409b0b4854d5d07e78729b4c09ac43d.jpg)
Як зробити сірий тюль білосніжним: блогерка розповіла цікавий метод за копійки
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F2ff42195c8600ca01702be9d8317c460.jpg)
Від салату до витонченого пирога: 3 рецепти зі шпинатом, які варто спробувати
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F53%2F5f933fa572681f97fc832ed32bd54c57.jpg)
Можливий неприємний сюрприз: шеф-кухарі назвали страви, які ніколи б не замовили в ресторані
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F04c45466e5c7a37001d446e54f8950f7.jpg)
Загадковий німецький цвинтар під Говерлою: як знайти унікальне місце часів Першої світової війни
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F87e100b5bc1e2ae0b2a925592b96b58c.jpg)
Вже готова ситна страва: закриваємо салат з квасолі на зиму, який наситить всю сімʼю
/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F0c8d7a047b0023086c238efcc3d479c8.jpg)