/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F23558c3f6d8967125da5a04c51408813.jpg)
Як зберігати картоплю у квартирі – лежатиме до самої весни
За правильних умов картопля може зберігатися дуже довго – і організувати такі умови можна навіть у квартирі, повідомляє 24 Канал з посиланням на "Яскрава клумба".
Чому картопля псується?
Якщо ви хочете, аби картопля не псувалася протягом тривалого часу, вам потрібно розібратися у тому, які умови потрібні їй для зберігання. І передусім це правильна температура в межах від 2 до 10 градусів. Якщо у приміщенні надто тепло, картопля може прорости.
Але є ще один дуже вагомий фактор – це вологість. В ідеалі вона має досягати 80%, а якщо вона буде значно меншою, смак коренеплодів може погіршитися.
Окрім того, картопля не має постійно бути на освітленому місці – це також позначиться на її смакових якостях. Ба більше, сонце може спровокувати синтез соланіну – і тоді плоди набудуть усім знайомого зеленкуватого кольору, і в їжу їх вживати вже не варто буде.
Картоплю потрібно зберігати правильно / Фото Pexels
Де можна зберігати картоплю у квартирі?
Якщо є тамбур, або ж вам належить міжповерхова комора – тоді вони стануть ідеальним місцем для зберігання картоплі: їх не буде ані холодно, ані жарко. Вона не проростатиме, але й не займатиме дорогоцінний простір у квартирі.
Якщо ж тамбура немає, тоді доведеться покласти картоплю прямо у квартирі – але взимку потрібно стежити, аби вона була якомога далі від опалювальних приладів та стін, на яких може утворюватися конденсат. Окрім того, не можна класти картоплю з іншими овочами, окрім буряку.
А ось щодо того, чи можна зберігати картоплю на балконі, варто бути обережними. Лежатиме добре картопля тільки на заскленому балконі, а ось на відкритому може померзнути чи прорости.
Як зберігати різні продукти на зиму?
- Зберігати вдома можна не тільки картоплю, але й цибулю. Та перед тим, як зберігати цибулю, її потрібно ще й вчасно зібрати.
- Окрім того, осінь – це чудовий час для того, аби зібрати горіхи. Та їх також потрібно навчитися правильно сушити та зберігати, аби вони не псувалися цілий рік.

