/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fcd83081e9ea90eba32cde33a7dce90cd.jpg)
Це простіше, ніж здається: як перевірити якість сиру — поради від експертки світового рівня
Обрати якісний сир допоможуть кілька простих, але завжди дієвих секретів. 24 Канал радить взяти до озброєння поради міжнародної сирної експертки Оксани Чернової, засновниці ProСheese Awards – фестивалю сирного мистецтва та національного конкурсу сиру та чизмонгерів, що відбудеться в Києві 27 – 28 вересня.
На що слід звертати увагу під час вибору сиру, щоб не натрапити на неякісний продукт?
За словами Оксани Чернової, чарівної пігулки тут немає, але в кожної категорії сирів є свої правила. Наприклад, якщо на етикетці вказано "сирний продукт", то це означає, що в ньому жири рослинного походження – простий метод здешевлення.
Також обирайте перевірених виробників і постачальників, які мають прозору довгострокову репутацію, які турбуються про своє імʼя. І завжди ставте запитання чизмонгеру, тобто продавцю сиру за вітриною, – радить вона.
Коли ви вже придбали сир – в легко можете перевірити його якість самостійно.
Порція насолоди / Фото Freepik
Навіть якщо неякісний сир вже потрапив до кошика, його можна перевірити самостійно.
- Добрий сир не має різкого запаху аміаку – це ознака порушення умов зберігання або протермінованості.
- Зовнішній вигляд теж говорить багато: не повинно бути сторонньої плісняви, тріщин чи підсохлих країв.
- Смак — це ще один маркер: якісний сир не буде гірчити чи залишати неприємний посмак.
Які ще продукти можна легко перевірити на свіжість?
- Якщо ви любите рибу, то дізнатися все про її свіжість ви можете просто у магазині.
- Свіжу рибу можна визначити за опуклими, блискучими очима, яскраво-червоними зябрами, щільною текстурою тіла і цілісним хвостом.

