Основа 1000 страв: універсальна засмажка з помідорів на зиму, яка підійде до усього
Основа 1000 страв: універсальна засмажка з помідорів на зиму, яка підійде до усього

Основа 1000 страв: універсальна засмажка з помідорів на зиму, яка підійде до усього

Запастися помідорами зараз та зробити великий запас заготовок, які потім суттєво спростять ваше життя – чудове та завжди своєчасне рішення.24 Канал радить звернути увагу на рецепт порталу "Смачненьке", завдяки якому на приготування супу або соусу вам потрібні будуть лічені хвилини.

Як заготувати засмажку з помідорів на зиму?

  • Час: 40 хвилин
  • Порцій: залежно від розміру банок

Інгредієнти:
– 3 кілограми помідорів сливка;
– 1 кілограм моркви;
– 1 кілограм цибулі;
– 1 кілограм болгарського перцю;
– 200 грамів часнику;
– 200 мілілітрів рослинної олії;
– 2 столові ложки солі;
– 2 столові ложки цукру.

Приготування:

  1. Помідори подрібнюємо у зручний спосіб.
  2. Моркву тремо на великій тертці, цибулю та перець нарізаємо дрібними кубиками, часник натираємо на дрібній тертці.
  3. У глибокому казані розігріваємо олію й обсмажуємо цибулю до золотистого кольору.
  4. Додаємо моркву та смажимо разом близько 10 хвилин. Потім висипаємо подрібнені помідори й тушкуємо на сильному вогні, поки маса не зменшиться майже вдвічі.
  5. Додаємо перець, перемішуємо й тушкуємо ще 15 хвилин. Вводимо часник, сіль та цукор, готуємо ще близько 5 хвилин.
  6. Гарячу суміш розкладаємо у стерилізовані банки й одразу закатуємо. Перевертаємо догори дном, накриваємо рушником та залишаємо охолонути.
  7. Зберігаємо у прохолодному місці.

Також варто звернути увагу на просту універсальну заправку, якою поділився портал Cookpad.

Як заготувати засмажку з цибулі та моркви?

  • Час: 1 година 15 хвилин
  • Порцій: 16 баночок по 0,25 літра

Інгредієнти:
– 1,5 кілограма цибулі;
– 1,5 кілограма моркви;
– 2/3 стакана олії;
– 0,5-літрова банка томатної пасти 25%;
– 3 чайні ложки солі;
– 6 столових ложок цукру.

Приготування:

  1. Цибулю чистимо й нарізаємо так, як звично робимо для засмажки. Моркву очищаємо й натираємо.
  2. У велику каструлю з антипригарним покриттям наливаємо олію. Коли вона нагріється, висипаємо цибулю та тушкуємо її до прозорості близько 20 хвилин.
  3. Потім додаємо моркву, томатну пасту, сіль і цукор. Ретельно перемішуємо й тушкуємо доти, доки морква стане м’якою. Якщо натерта на корейській тертці, то процес триває приблизно 40 хвилин. У цей час суміш потрібно періодично помішувати.
  4. Готову заправку розкладаємо по заздалегідь простерилізованих баночках і закриваємо кришками.
  5. Найзручніше використовувати банки об’ємом 0,25 літра – це ідеальна порція на один раз.

Смачного!

Яка зручна консервація стане у пригоді?

  • Заготувати хрумкі та пікантні огірочки кружечками – це завжди вдала ідея.
  • А з рецептом Лілії Цвіт процес буде легким, швидким та непомітним.
Джерело матеріала
loader
loader