/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F1ffd07f426ac2e028357b6445ecb433e.jpg)
Смак давньої історії: як приготувати автентичний український калинник
Калинник стане справжнім подарунком в осінній період, додасть нових акцентів будням та дозволить доторкнутися до нашої історії. 24 Канал пропонує насолодитися його смаком за рецептом "Української кухні".
Буде цікаво!
Калинник – це традиційний напій Полісся, де його готували з давніх-давен. Ходило повірʼя: якщо пити калинник восени, то взимку не хворітимеш, розповідає портал "Всвіті".
Як приготувати калинник?
- Час: 20 хвилин + настоювання
- Порцій: 4 літри
Інгредієнти:
– 1 кілограм калини;
– 4 літри води;
– 500 грамів меду.
Приготування:
- Переберіть стиглі ягоди калини, промийте їх і відкиньте на друшляк. Пересипте підготовлені ягоди у скляну банку.
- У гарячій воді розчиніть мед, перемішайте до однорідності й залийте калину отриманим сиропом.
- Поставте банку в прохолодне місце на один тиждень, щоб напій настоявся.
- Готовий калинник процідіть.
- Подавайте охолодженим.
Смачного!
Яку ще автентичну страву варто спробувати?
- Наші предки також полюбляли суп крупник.
- Він дуже простий у приготуванні та ситний.
- Завдяки доступності інгредієнтів він також був доступний в інших культурах.

