Хрусткі консервовані огірки без оцту: зберігають свіжість навіть після Нового року — покроковий рецепт
Хрусткі консервовані огірки без оцту: зберігають свіжість навіть після Нового року — покроковий рецепт

Хрусткі консервовані огірки без оцту: зберігають свіжість навіть після Нового року — покроковий рецепт

Консервовані огірки без оцту: рецепт / © Pixabay

Є перевірений рецепт, яким поділилися на сайті “Добрі новини”, як закрити огірочки на зиму без краплі оцту. В ньому консервантом виступає лимонна кислота, а тому овочі залишаються максимально хрусткими навіть після Нового року.

Інгредієнти

огірки
2 кг
часник
2-3 зубчики
кріп з насінням
1 гілочка
чорний перець горошком
3-4 шт.
лавровий лист
1 шт.
лимонна кислота
1 ч. ложка
цукор
2 ст. ложки
сіль
1,5 ст. ложки

Процес приготування:

  1. Огірки ретельно промивають і замочують у холодній воді на 3–4 години — це дозволяє зберегти їхню природну хрусткість.

  2. На дно стерилізованої банки викладають спеції: часник, кріп, перець та лавровий лист, після чого щільно укладають огірки.

  3. Банку заливають окропом на 10 хвилин, потім воду зливають у каструлю, додають сіль та цукор і доводять до кипіння.

  4. Перед остаточним заливанням в банку висипають лимонну кислоту, після чого огірки заливають гарячим маринадом. Банку закочують, перевертають догори дном і накривають теплою ковдрою до повного охолодження.

Смачного!

Посол України у Великій Британії та ексголовком ЗСУ Валерій Залужний / © Getty Images

Читати публікацію повністю →

Пєсков / © Getty Images

Читати публікацію повністю →

Наслідки удару по Харкова / © ДСНС

Читати публікацію повністю →

Демі Мур / © Associated Press

Читати публікацію повністю →

Джерело матеріала
loader
loader