/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F1%2F60b71eefb9617ec16af76777776dbe1d.jpg)
Хрусткі консервовані огірки без оцту: зберігають свіжість навіть після Нового року — покроковий рецепт
Консервовані огірки без оцту: рецепт / © Pixabay
Є перевірений рецепт, яким поділилися на сайті “Добрі новини”, як закрити огірочки на зиму без краплі оцту. В ньому консервантом виступає лимонна кислота, а тому овочі залишаються максимально хрусткими навіть після Нового року.
Інгредієнти
- огірки
- 2 кг
- часник
- 2-3 зубчики
- кріп з насінням
- 1 гілочка
- чорний перець горошком
- 3-4 шт.
- лавровий лист
- 1 шт.
- лимонна кислота
- 1 ч. ложка
- цукор
- 2 ст. ложки
- сіль
- 1,5 ст. ложки
Процес приготування:
-
Огірки ретельно промивають і замочують у холодній воді на 3–4 години — це дозволяє зберегти їхню природну хрусткість.
-
На дно стерилізованої банки викладають спеції: часник, кріп, перець та лавровий лист, після чого щільно укладають огірки.
-
Банку заливають окропом на 10 хвилин, потім воду зливають у каструлю, додають сіль та цукор і доводять до кипіння.
-
Перед остаточним заливанням в банку висипають лимонну кислоту, після чого огірки заливають гарячим маринадом. Банку закочують, перевертають догори дном і накривають теплою ковдрою до повного охолодження.
Смачного!
Посол України у Великій Британії та ексголовком ЗСУ Валерій Залужний / © Getty ImagesЧитати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →
Читати публікацію повністю →

