/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2Fe27b4f09f118c6692472346f78dd2166.jpg)
Шоколадний торт з темним пивом: десерт для справжніх гурманів та тих, хто хоче приготувати щось особливе, рецепт
Гарний, насичений колір та піна маскарпоне – цей торт виглядає просто дивовижно! Він легкий, але водночас неймовірно вологий та смачний.
Слід зазначити, що пивний смак у торті відчувається досить чітко, томуне варто давати його дітям. Це точно десерт для дорослих, які іноді хочуть приготувати щось просте та здивувати своїх гостей.
Для приготування знадобляться наступні продукти:
для торта:
- 130 г м'якого вершкового масла;
- 1 1/4 склянки (250 г) цукру
- повна склянка (175 г) пшеничного борошна;
- 4 столові ложки (50 г) темного какао;
- половина чайної ложки розпушувача;
- 1 чайна ложка харчової соди;
- 3 яйця;
- 200 мл темного міцного пива;
для прикраси:
- 150 г маскарпоне;
- 100 мл вершків для збивання 36%;
- 1 чайна ложка ванільної пасти;
- 1 столова ложка (приблизно 20 г) цукрової пудри;
- кубик темного шоколаду для натирання.
Приготування
1. Просійте в миску 175 г борошна універсального призначення, 50 г темного какао-порошку, чайну ложку харчової соди та пів чайної ложки розпушувача. Як тільки суміш стане однорідною, збийте вінчиком до рівномірного розподілу.
В окремій мисці змішайте 130 г розм’якшеного вершкового масла та 250 г коричневого цукру. Збийте масло з цукром міксером до легкої та пухкої маси.
Додайте решту інгредієнтів для тіста до масла. По черзі додавайте по одному яйцю, кілька столових ложок борошна та кілька столових ложок пива, щоразу переконуючись, що вміст миски ретельно перемішаний. Після додавання всіх інгредієнтів тісто може здаватися не зовсім гладким – це не проблема.
Після додавання всіх інгредієнтів вилийте тісто у змащену маслом та вистелену пергаментним папером рознімну форму діаметром 20 см. Розрівняйте верх силіконовою лопаткою.
Поставте пиріг у розігріту до 160 °C духовку, використовуючи функцію "верх-низ", приблизно на 60-70 хвилин, поки паличка не вийде чистою.
Вийміть готовий корж з духовки та дайте йому трохи охолонути у формі приблизно 10 хвилин. Після цього обережно вийміть його з форми, зніміть папір для випічки та покладіть корж на решітку для повного охолодження.
2. Помістіть 150 г холодного маскарпоне у велику миску, додайте 100 мл холодних вершків 36%, 20 г цукрової пудри та одну чайну ложку ванільної пасти. Збийте інгредієнти міксером на високій швидкості до утворення стійких піків.
3. Вилийте крем на охолоджений корж, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні та розрівнюючи поверхню великою лопаткою. Прикрасьте корж невеликою кількістю свіжотертого темного шоколаду
Торт готовий! Його варто приготувати для веселої вечірки, щоб здивувати гостей. Такий десерт точно запам'ятається всім.
Раніше портал Знай писав, як приготувати яблука в згущеному молоці: ніжний зимовий десерт, який тане в роті.
Крім того, ми повідомляли про рецепт кішу з кабачків: смачний привіт від літа.
Також портал інформував про рецепт млинців без борошна: для тих, хто на дієті, та не тільки.

