Господині в захваті: готуємо салат на зиму без стерилізації
Господині в захваті: готуємо салат на зиму без стерилізації

Господині в захваті: готуємо салат на зиму без стерилізації

Цей салат стане для вас знахідкою навіть у тому випадку, якщо часу для заготівлі консервації у вас зовсім немає. Кілька простих маніпуляцій – і салат вже чекатиме на вас у коморі, розповідає 24 Канал з посиланням на портал Cookpad.

Як заготувати салат без консервації?

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 12 баночок по 0,5 літра

Інгредієнти:
– 3 кілограми огірків;
– 500 грамів цибулі;
– 500 грамів солодкого перцю;
– 1,5 кілограма помідорів;
– 2 гострих перці;
– 5 зубчиків часнику;
– 70 грамів солі;
– 150 мілілітрів олії;
– 70 мілілітрів оцту;
– 150 грамів цукру.

Приготування:

  1. Цибулю наріжте кільцями.
  2. У каструлю викладіть томатну масу, додайте сіль, цукор і олію. Поставте на плиту та доведіть до кипіння.
  3. Потім покладіть шматочки огірків і цибулю кільцями. Знову дочекайтеся закипання й варіть приблизно 15 хвилин, поки огірки не змінять колір. Після цього додайте подрібнений часник і оцет, зніміть з вогню.
  4. Готову суміш розкладіть у стерильні банки, щільно закрийте кришками. Накрийте їх рушником, дайте охолонути, а потім перенесіть у прохолодне місце для зберігання.

А ще вам сподобається салат з кабачків та печериць, який ви легко заготуєте з рецептом порталу Shuba.

Як заготувати салат з кабачків та печериць?

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 800 грамів печериць;
– 800 грамів кабачків;
– 3 морквини;
– 4 чайні ложки діжонської гірчиці;
– гілочка кропу;
– гілочка базиліку;
– перець до смаку;
– 2 столові ложки цукру;
– 1,5 столової ложки солі;
– 5 столових ложок оцту;
– 4 столові ложки олії;
– 15 столових ложок води.

Приготування:

  1. Ретельно промийте гриби, покладіть у каструлю з підсоленою водою та проваріть приблизно 15 хвилин. Потім дістаньте, дайте охолонути й наріжте довільними шматочками.
  2. Кабачки наріжте тонкими півкільцями, а моркву – кружальцями.
  3. Подрібніть кріп і базилік, складіть у велику миску. Додайте до зелені підготовлені гриби, моркву, кабачки та спеції за рецептом.
  4. Добре все перемішайте й залиште на 30 хвилин.
  5. Розкладіть суміш по банках, у кожну долийте по 15 столових ложок холодної кип’яченої води. Банки поставте в широку каструлю чи миску з водою так, щоб вони були занурені наполовину.
  6. Стерилізуйте на вогні близько 15 хвилин.

Смачного!

Що варто мати у коморі?

  • Вас приємно здивує простий рецепт вʼялених томатів – цю нотку Італії точно варто мати у запасах.
  • А ще спробуйте замаринувати помідори з медом – улюблена закуска заграє новими барвами.
Джерело матеріала
loader
loader