Органічна їжа в лікарнях, школах і садочках: як працює проєкт із включення місцевих продуктів у громадське харчування
Органічна їжа в лікарнях, школах і садочках: як працює проєкт із включення місцевих продуктів у громадське харчування

Органічна їжа в лікарнях, школах і садочках: як працює проєкт із включення місцевих продуктів у громадське харчування

Органічна їжа в лікарнях, школах і садочках: як працює проєкт із включення місцевих продуктів у громадське харчування

У деяких містах Європи частка органічних продуктів у муніципальних освітніх закладах сягає 90%. Україна лише на шляху впровадження здорового харчування в школах, садочках і лікарнях. Пілотний проєкт «Покращення доступу до місцевих харчових продуктів» стартував торік у Львівській області. Одним із завдань ініціативи є ширше включення органічних та місцевих продуктів у колективне громадське харчування.

Світові практики

Піонером зі впровадження органічного харчування в публічних закупівлях є Данія. У 2011 році країна поставила мету — довести частку органічних продуктів у громадських кухнях до 60%. У Копенгагені на сьогодні 90% продуктів у муніципальних школах і дитячих садках є органічними, і це топовий показник для ЄС, розповіла менеджерка проєктів, МБО «Інформаційний центр «Зелене досьє», координаторка Organic.ua Катерина Шор під час конференції «Органічний день в Україні». 


Источник материала
loader
loader