/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2Fe0aaa28abb1de7e5961797ffd7974a4c.jpg)
Навіщо жолуді та каштани зберігати з картоплею: одеський лайфхак, який вражає
Більшість з нас вже знає, що картоплю потрібно зберігати в темному місці, якомога далі від цибулі та у сітці, яка дозволить овочам дихати, пише 24 Канал з посиланням на ютуб-канал "Городниці з Одеси". Втім, є ще один спосіб, який допоможе зберігати картоплю впродовж багатьох місяців.
Навіщо до картоплі ставити жолуді та каштани?
Одеська городниця радить додати в ящик з картоплею 5 – 10 каштанів чи жолудів. За її словами, вони добре впливають на картоплю, тож овочі не будуть псуватися, проростати й не втратять пружності.
Під час зберігання жолуді та каштани будуть виділяти речовини, які сповільнюють проростання картоплі. Їхньою додатковою перевагою є й те, що вони знезаражують плоди й вбирають вологу.
А ще корисною є суха хвоя, яку також можна використовувати замість каштанів та жолудів. Її треба лише розкласти між шарами картоплі, щоб створити певний бар’єр від вологи. Городниця зазначила, що у хвої містяться ефірні олії, які здатні пригнітити проростання картоплі.
Пам’ятайте, що картоплю потрібно зберігати в прохолодному місці. Найкраще підходить льох, комора, засклений балкон, лоджія чи коридор. Оптимальна температура зберігання бульб – від 2 до 4 градусів. Пізньостиглі сорти можна зберігати у 5 – 6 градусах. Чим вищою буде температура, тим швидше картопля почне псуватися.
Правильне зберігання картоплі: дивіться відео
Зверніть увагу, що картоплю не можна зберігати в пакеті, бо їй потрібна циркуляція повітря, пише видання Good Housekeeping. Не можна зберігати картоплю в холодильнику, бо холодна температура псує її текстуру й смак.
Який останній термін викопування картоплі?
Картоплю слід викопувати після пожовтіння листя. Якщо є щільна шкірка та поява тріщин у ґрунті, то до початку жовтня картоплю треба викопати.
Для зберігання картоплі потрібні темні, прохолодні та добре провітрювані місця. Уникайте сусідства з цибулею через ризик швидшого псування.

