Забудьте про "Олів’є та "Шубу": три святкові салати, які точно вразять гостей
Забудьте про "Олів’є та "Шубу": три святкові салати, які точно вразять гостей

Забудьте про "Олів’є та "Шубу": три святкові салати, які точно вразять гостей

"Олів’є" та "Шуба" – незмінна класика, але інколи хочеться додати до меню щось свіже й цікаве. Це салати, які забирають багато часу, але виглядають по-святковому і точно сподобаються гостям, інформує 24 Канал з посиланням на downshiftology.

Як приготувати салат Нісуаз?

  • Час: 45 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 150 грамів консервованого тунця;
– 3 яйця;
– 2 огірки;
– 200 грамів картоплі;
– 100 грамів стручкової квасолі;
– 1 пучок салату;
– 50 грамів оливок;
– 1 цибулина;
– 3 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка лимонного соку;
– сіль, перець до смаку.

Як приготувати салат НісуазНеймовірний вигляд та смак / Фото unsplash

Приготування:

  1. Зваріть картоплю, фасолю та яйця на "круто".
  2. Охолодіть та наріжте їх на кубики.
  3. Помийте та наріжте цибулю, огірки та помідори.
  4. На великому плоскому блюді або порційних тарілках розкладіть зелений салат. На нього викладіть картоплю, фасолю, тунця, яйця, помідори, оливки, огірки та цибулю.
  5. Оливкову олію змішайте з лимоном та спеціями та полийте заправкою салат.

Як приготувати салат "Одеса" на Новий рік?

  • Час: 10 хвилин
  • Порцій: 4

Салат одночасно свіжий, хрусткий і трохи пікантний завдяки часнику, пише "Господинька". Це просте поєднання створює яскравий та дуже домашній смак.

Інгредієнти:
– 2 свіжі огірки;
– 150 грамів твердого сиру;
– 4 варених яйця;
– 100 грамів консервованої кукурудзи;
– кріп до смаку;
– 3 – 4 столові ложки сметани;
– 2 зубчики часнику;
– сіль та перець до смаку.

Як приготувати салат ОдесаЧудовий салат / Фото unsplash

Приготування:

  1. Сир, яйця та огірки нарізаємо соломкою.
  2. Дрібно нарізаємо кріп.
  3. Змішуємо інгредієнти, додаємо кукурудзу.
  4. Заправляємо сметаною, додаємо давлений часник.
  5. Солимо та перчимо до смаку.

Що додати у класичний рецепт Цезаря?

  • Час: 25 хвилин
  • Порцій: 4

Це салат став класикою не випадково – він універсальний у кожній деталі, повідомляє ютуб-канал "Рецепти від Марко Черветті".

Інгредієнти:
– 100 грамів салату Романо;
– 15 грамів пармезану;
– 80 грамів сухариків;
– 25 грамів філе анчоуса;
– 1 зубчик часнику;
– 2 жовтки;
– 15 мілілітрів лимонного соку;
– 10 мілілітрів вустерського соусу;
– 80 грамів зернистої гірчиці;
– 30 мілілітрів оливкової олії.

Як приготувати салат ЦезарТак просто і дуже смачно / Фото unsplash

Приготування:

  1. У блендер покладіть філе анчоуса, пропущений через прес зубчик часнику, вустерський соус, гірчицю, 2 жовтки й сік половинки лимона.
  2. Усе добре збийте.
  3. Продовжуючи збивати, поступово додайте тоненькою цівкою оливкову олію.
  4. Має вийти густий соус, схожий на домашній майонез.
  5. Поріжте листя салату, викладіть на тарілку та полийте їх соусом.
  6. Зверху покладіть сухарики та додайте пармезан – пластівці або тертий на грубу тертку.

Що ще можна подати на святковий стіл?

  • Подайте соковиту запечену буженину – від неї в захваті абсолютно усі.

  • А завершити свято на високій ноті допоможе знаменитий пляцок "Зелений мох".

Джерело матеріала
loader