/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F3559f2a4ac83d28898ebdf5b8f135c7e.jpg)
Десерт за 5 хвилин: готуємо суперпростий кекс у чашці
Його смак нагадує домашній шоколадний десерт, який щойно з духовки, інформує24 Канал з посиланням на інстаграм "Домашні рецепти. Все просто – змішуєте інгредієнти, ставите чашку в мікрохвильовку й уже за мить маєте теплий, ніжний кекс.
Як приготувати шоколадний кекс в чашці?
- Час: 3 хвилин
- Порцій: 2
Інгредієнти:
– 1 куряче яйце
– 2 столові ложки цукру$
– 1 столова ложка какао (з гіркою);
– 3 столові ложки борошна;
– 0,5 чайної ложки розпушувача для тіста;
– 4 столові ложки молока;
– 2 столові ложки олії.
![]()
Насолода без зайвих зусиль / Скриншот з відео "Неймовірно просто та смачно"
Приготування:
- Спочатку змішайте інгредієнти в такій послідовності – яйце, цукор, какао, борошно, розпушувач, молоко та олія.
- Найзручніше вимішувати масу кухонним вінчиком. Коли тісто стане однорідним і без грудочок, перекладіть його в чашку або керамічну форму.
- Заповніть посуд приблизно 1,5 столовими ложками тіста, у центр покладіть шоколадну пасту, згущене молоко або кубик шоколаду.
- Накрийте начинку ще 1 столовою ложкою тіста.
- Так само сформуйте другий кекс.
- Поставте форми в мікрохвильову піч і запікайте 2–3 хвилини – точний час залежить від потужності приладу.
- Подають такі кекси прямо в чашці – з кулькою морозива, збитими вершками або просто присипавши цукровою пудрою.
Як приготувати розпушувач вдома?
У рецепті використовується 5 столових ложок харчової соди, 3 столові ложки лимонної кислоти, 6 столових ложок борошна та 6 столових ложок кукурудзяного крохмалю, пише кондитерка Юлія Кіт.
Усі складники потрібно ретельно змішати в повністю сухій скляній банці, використовуючи дерев’яну паличку – це дозволяє уникнути передчасної реакції, яку може спричинити волога або контакт із металевим посудом.
Що ще солоденького спробувати?
Якщо хочеться чогось особливого, то торт "Мурашник" буде дуже доречним.
Або ж можна піти далі та приготувати легендарний кекс цвібак.
