Картопля звариться вдвічі швидше: про цю хитрість знають не всі
Картопля звариться вдвічі швидше: про цю хитрість знають не всі

Картопля звариться вдвічі швидше: про цю хитрість знають не всі

Якщо картопля переварюється чи залишається занадто твердою, то це ознака того, що порушені базові техніки, пише 24 Канал з посиланням на City Magazine.

У картоплі багато крохмалю й вологи, тому вона дуже чутлива до температури. Якщо її кинути в гарячу воду, то зовнішній шар стане м’яким дуже швидко, а середина залишиться ще твердою.

Як правильно зварити картоплю?

Картоплю потрібно заливати у каструлі холодною водою, щоб вона поступово та рівномірно прогрілася. Вода має повністю покривати шматки, щоб всі картоплини мали потрібну м’якість.

До речі, картоплю та інші овочі за найкращими цінами можна на Prom. А ще посуд, засоби для миття і купу всього для кухні. Якщо оформите підписку Smart – доставка з Прому буде безкоштовна.

Повільне нагрівання не дає крохмалю різко виходити на поверхню, тому картопля краще тримає форму. Через таку дію час варіння скорочується, а структура залишається однорідною.

Картопля звариться вдвічі швидше: про цю хитрість знають не всі - Фото 1
Картопля звариться легко та швидко / Фото Freepik

Через 15 хвилин варіння до каструлі треба додати сіль та чайну ложку оцту. Він зміцнить зовнішній шар картоплі, не змінюючи смаку. Такий захисний ефект допоможе картоплі залишатися цілою під час подальшої обробки. Спиртовий оцет є найкращим, бо він нейтральний.

Такий простий метод варіння у холодній воді з оцтом допоможе приготувати картоплю швидше, залишаючи її твердою зовні та ніжною всередині.

Є ще один кулінарний лайфхак, який допоможе легко позбутися шкірки з ковбаси. Його показав шеф-кухар Анатолій Добровольський. Відріжте край ковбаси та полийте її окропом зі всіх боків. Гаряча вода розм’якшить оболонку, тож вона почне сама відходити від ковбаси та рівномірно відстане. Після цього оболонку можна підчепити пальцями і вона зніметься плавним рухом без зайвих зусиль.

Які ще є цікаві поради?

  • Не викидайте відходи від лимону! Лимонна шкірка може бути використана як натуральний ароматизатор для кухні та засіб для чищення.

  • Обрати цитрусові взимку доволі просто. Солодкі та стиглі мандарини мають насичений помаранчевий колір, м'яку шкірку, і виразний аромат.

Источник материала
loader
loader