Українська команда працювала над документальним фільмом про кутюрну колекцію Maison Margiela: що з цього вийшло
Українська команда працювала над документальним фільмом про кутюрну колекцію Maison Margiela: що з цього вийшло

Українська команда працювала над документальним фільмом про кутюрну колекцію Maison Margiela: що з цього вийшло

У межах офіційного розкладу Паризького тижня моди бренд Maison Margiela презентував новий документальний фільм Nighthawk.

Режисером кінострічки став Саша Касюга, а над усім циклом постпродакшну працювала українська команда Seek.studio — відповідала за монтаж, моушн-дизайн, графічний дизайн, артдирекцію, корекцію кольору та частково звукорежисуру.

Українська команда працювала над документальним фільмом про кутюрну колекцію Maison Margiela: що з цього вийшло - Фото 1

Документальний фільм розповідає про створення колекції Maison Margiela Spring 2024 Couture та історичні посилання за кожним образом у ній. У кінострічці Кім Кардаш`ян, Гвендолін Крісті, Моніка Беллуччі Лулу Тенні, Леон Дам і Фредерік Біттнер стають частиною ансамблю муз Maison Margiela. Фільм досліджує тему ілюзії й реальності в новій колекції, а також супроводжується живим виконанням струнного квартету.

Робота над кінострічкою тривала цілодобово протягом трьох з половиною місяців. Такий формат склався через різницю у часі, адже режисер перебував у Нью-Йорку і працював над фільмом вдень, а з настанням ночі в США та дня в Україні за роботу бралися креативники з Seek.studio. 

«Нам доводилося шукати візуальні рішення, які б не тільки доповнювали розповідь, але й розкривали її новими способами, експериментуючи з монтажем, нашаруванням образів, ритмікою. Це був постійний пошук балансу між збереженням оригінальності матеріалу й пошуком візуальної мови, яка б резонувала з естетикою Maison Margiela», — розповідає головна монтажерка фільму Катя Мужичук.

Для «оживлення» деяких кадрів фільму команда використала Runway — штучний інтелект, що генерує відео на основі тексту. Щоб передати складність людської свідомості та сприйняття часу, монтажери також експериментували з мультиекспозицією — прийомом, що використовує накладання декількох кадрів водночас. Фільм вийшов філософським, проте й близьким до відеоарту, ділиться співзасновник Seek.studio Костя Сень.

Зауважимо, це не перша співпраця Seek.studio та Саші Касюги — цьогоріч у червні вони створили відеоконтент для американської співачки Мадонни.


Джерело матеріала
loader