Податкова нарахувала 9 мільярдів гривень претензій до "АрселорМіттал Кривий Ріг"
Податкова нарахувала 9 мільярдів гривень претензій до "АрселорМіттал Кривий Ріг"

Податкова нарахувала 9 мільярдів гривень претензій до "АрселорМіттал Кривий Ріг"

Офіс великих платників податків завершив аудит компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг", який тривав від 14 травня, висунувши претензії на 9 мільярдів гривень.

"Нині завершено масивний аудит підприємства, ми визначаємо претензії в 9 млрд грн", - сказав він.

За словами Бамбізова, основна сума пов'язана зі сплатою рентної плати за використання надр, заниженням орендної плати за землю, а також роботою з підприємствами, які мають ознаки фіктивних.

"Щодо цього питання ми активно співпрацювали зі Службою безпеки України, вони нам надавали інформацію про рентну плату та податок на землю, а ми вже аналізували її і вийшли на кінцевий результат", - додав він, наголосивши, що Офіс готовий передати матеріали правоохоронним органам.

Президент зазначив, що протягом останніх п'яти років у місті онкологічні хвороби виявили в майже 25 тисяч людей.

СБУ відкрила кримінальне провадження проти керівників компанії "АрселорМіттал Кривий Ріг" через порушення норм екологічної безпеки (екоцид).

18 липня, на "АрселорМіттал Кривий Ріг" заявили що підприємство пройшло всі екологічні перевірки, порушень виявлено не було, а відкрите кримінальне провадження - тиск на бізнес.

Український завод "АрселорМіттал Кривий Ріг" (колишній "Криворіжсталь") належить найбільшій металургійній компаніії світу Arcelor.

Mittal, яка своєю чергою належить індійському бізнесмену, одному з найбільших металургійних магнатів світу Лакшмі Міттал.

Джерело матеріала
loader
loader