Кабмін схвалив рішення щодо старту програми дешевих кредитів для бізнесу
Кабмін схвалив рішення щодо старту програми дешевих кредитів для бізнесу

Кабмін схвалив рішення щодо старту програми дешевих кредитів для бізнесу

15:18, 24 січня 2020.

Фінанси.

Уряд визначив механізм використання бюджетних коштів у межах діяльності Фонду розвитку підприємництва.

Кабінет міністрів України схвалив постанову для старту програми "Доступні кредити 5-7-9%" з 1 лютого 2020 року.

"Програма державної підтримки мікро- та малого бізнесу дозволить учасникам отримати до 1,5 млн грн доступного кредиту під 5,7 або 9% для створення або розширення власного бізнесу.

Уряд визначив механізм використання бюджетних коштів у межах діяльності Фонду розвитку підприємництва", - зауважив прем'єр.

За його словами, реалізація програми "Доступні кредити 5-7-9%" також передбачає низку інструментів для забезпечення доступності кредитів.

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня Кабінет міністрів України передав управління корпоративними правами держави в Німецько-українському фонді (НУФ) Міністерству фінансів України і передбачив в бюджеті фонду на наступний рік 5 млрд грн, які будуть спрямовані на реалізацію програми доступного кредитування мікро- та малого бізнесу .

Ця урядова програма доступного кредитування мікро- і малого бізнесу запрацює з 1 лютого 2020 року, а контролюватиме його роботу Нацбанк.

Довідка УНІАН.

Ініційована президентом України Володимиром Зеленським програма з підтримки малого та мікробізнесу передбачає доступне кредитування під 5-9% річних - видачу кредитів розміром до 1,5 млн грн терміном на п'ять років під 5% річних, якщо передбачається виручка в 25 млн грн і створюються мінімум два робочих місця; під 7% річних для бізнесу з виручкою до 25 млн грн, який не створює нових робочих місць, але за кожного нового працівника ставка буде знижена на 0,5%; і під 9% річних для бізнесу з виручкою до 50 млн грн.

При цьому сам учасник має інвестувати 20% власних коштів від усіх витрат.

Джерело матеріала
loader
loader