У Раду внесли проект постанови про звільнення глави НАБУ Ситника
У Раду внесли проект постанови про звільнення глави НАБУ Ситника

У Раду внесли проект постанови про звільнення глави НАБУ Ситника

7 лютого.

У Верховній Раді зареєстрували проект Постанови про звільнення Артема Ситника з посади директора Національного антикорупційного бюро України, передає УНН із посиланням на офіційний сайт ВР.

Документ, підготовлений групою нардепів, зареєстрований 7 лютого під номером 3039.

На сайті зазначено, що проект постанови підготували і подали на розгляд ВР народні депутати: Артем Дмитрук, Олексій Леонов, Олександр Бакумов, Максим Бужанський, Олексій Гончаренко, Олександр Санченко, Дар'я Володіна, Георгій Мазурашу та Сергій Кузьміних.

"Передано на розгляд керівництву", - зазначено на сайті щодо стану проходження документа.

Підставою внесення Артема Ситника до реєстру корупціонерів стала постанова Рівненського апеляційного суду, який не задовольнив апеляційну скаргу захисту та визнав очільника Національного антикорупційного бюро Артема Ситника виним у вчиненні адміністративного правопорушення за ч.

1 ст.

172-5 КУпАП (Порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків).

Також, на Ситника накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 200 (двохсот) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 3400 (три тисячі чотириста) грн.

00 коп.

з конфіскацією подарунків в дохід держави.

Як повідомлялося, справа щодо незадекларованого елітного відпочинку директора Національного антикорупційного агентства України Артема Ситника була направлена до суду 12 липня поточного року.

Раніше УНН повідомляв, що Ситник “забув” вказати у своїй декларації дорогий відпочинок в елітному мисливському угідді у Рівненській області.

Теги за темою
Україна Верховна Рада
Джерело матеріала
loader
loader