Завод Ахметова відсудив у держави більше 200 млн грн
Завод Ахметова відсудив у держави більше 200 млн грн

Завод Ахметова відсудив у держави більше 200 млн грн

Єнакіївський металургійний завод, бенефіціаром якого є Рінат Ахметов, відсудив у держави суму бюджетного відшкодування за ПДВ в розмірі 106,7 млн грн і пеню в розмірі 105,9 млн грн.

Завод позивався до Офісу великих платників податків ДПС і Головного управління Державної казначейської служби України у м.

Києві, про це йдеться в рішенні Донецького окружного адмінсуду.Єнакіївський металургійний завод звернувся до Донецького окружного адміністративного суду з позовом, аби зобов'язати відповідачів внести до Тимчасового реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування необхідні дані щодо відшкодування заводу суми податку на додану вартість за січень 2015 року у розмірі 106,7 млн грн.

У свою чергу, Офіс великих платників податків назвав позов безпідставним."Оскільки судом встановлено право позивача на бюджетне відшкодування податку на додану вартість за січень 2015 року, а також відсутність механізму реального відшкодування платнику податків узгодженої суми бюджетного відшкодування зазначеного податку, ефективним способом захисту, який забезпечить відновлення порушеного права позивача, є стягнення з Державного бюджету України на його користь заборгованості бюджету з відшкодування ПДВ та пені, нарахованої на суму такої заборгованості", –вирішили в суді.За даними держреєстру, великою часткою підприємства володіє Вадим Новинський.

Виробничі потужності підприємства знаходяться на окупованій частині Донбасу.

Наразі завод - у процедурі банкрутства від 1 липня 2019 року.

Спочатку продукцію в Росію вивозить із окупованих територій південно-осетинська компанія "Внешторгсервіс", в управлінні якої знаходяться захоплені бойовиками підприємства на Донбасі.

Потім переоформляють її на компанію "Газ-Альянс", яка безпосередньо здійснює експортні операції.

Джерело матеріала
loader
loader