/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F02%2F1409235487-1773-zelenyiy-chay-508152-TlWUdhJT.jpg)
Вчені назвали напій, який продовжує життя
У здатності зеленого чаю продовжувати людині життя змогли переконатися китайські вчені.
Loading...
Повідомляє НАРОДНА ПРАВДА посилаючись на матеріали European Journal of Preventive Cardiology.
Наукові фахівці з Китаю протягом декількох років вивчали вплив зеленого чаю на стан здоров’я людини, — в першу чергу, на стан серцево-судинної системи.
В цілому учасниками дослідницького проекту China-PAR, що стартував в 1998 році, стали 100 902 осіб.
У середньому за кожним з них спостерігали протягом 7,3 років.
В кінцевому підсумку було встановлено, що у людей, які регулярно вживали зелений чай, ймовірність постраждати від інсульту і інших серцево-судинних захворювань була знижена на 20%.
Крім того, любителі зеленого чаю, як виявилося, в дійсності в цілому живуть довше.
Ризик розвитку смертельних захворювань серця у них знижений на 22%, а ризик смерті від усіх причин — на 15% порівняно з людьми, які не люблять і не п’ють чай регулярно.
Вчені відзначають, що благотворний вплив зеленого чаю на тривалість життя людини пов’язано з ефектами його біологічно активних компонентів – поліфенолів.
Під їх дією знижується кров’яний тиск, зменшується концентрація ліпідів і ліпопротеїнів – жирових субстанцій, які є головними факторами розвитку хвороб серця і судин.
При цьому, окремо зауважують вчені, при виробництві чорного чаю настільки цінні поліфеноли окислюються і втрачають свої антиоксидантні властивості.
Також вони наголошують, що для максимально корисного ефекту чай треба пити постійно, оскільки чайні поліфеноли в організмі людини не зберігаються на тривалий час, їх запас постійно потребує поповнення.
Основні компоненти зеленого чаю і за що вони відповідають:.
Кофеїн (але не в чистому вигляді, а в складі теинов) – бадьорить і тонізує.
Зелений чай, властивості якого цінують все «жайворонки», при правильному заварюванні бадьорить не гірше кави.
У складі зеленого чаю від 4 до 7% мікро – і макроелементів, що добре.
Адже дефіцит навіть одного мінералу знижує імунітет і негативно впливає на загальний стан організму.
Наприклад, недолік цинку призводить до випадання волосся.
Саме вони допомагають у профілактиці серцево-судинних захворювань.
У чому корисність зеленого чаю для очищення організму?.
Це сильний антиоксидант, в ньому багато дубильних речовин, які очищають організм від радіоактивного випромінювання.
Чай можна пити при різних харчових отруєннях для швидкої детоксикації.
Він очищає нирки від токсинів і солей завдяки сечогінній функції.
Шкідливі речовини виводяться навіть з потом.
Одночасно прочищаються пори, шкірі легше дихається.
Володіє сильними бактерицидними властивостями, успішно справляється і з харчовими отруєннями.
А так же: Кому і навіщо потрібно пити ромашковий чай.

