Патрулювання кордону на Донбасі: у Путіна відреагували на ідею Зеленського
Патрулювання кордону на Донбасі: у Путіна відреагували на ідею Зеленського

Патрулювання кордону на Донбасі: у Путіна відреагували на ідею Зеленського

У Росії вважають, що розгляд ідеї президента України Володимира Зеленського з патрулювання кордону з РФ на Донбасі неможливе без урахування думки “ДНР” і “ЛНР”.

Loading...

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА посилаючись на заяву прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

Пєсков зазначив, що “Київ, як і раніше не проявляє готовність починати діалог з “ДНР” і “ЛНР”.

“Це нова ініціатива.

Для того щоб розглядати цю ініціативу, потрібно брати до уваги думку керівництва невизнаних республік, розуміти їхню позицію, тобто потрібно (з ними) розмовляти.

Наскільки ми розуміємо першоджерело, тобто автора цієї ініціативи, Київ як і раніше не проявляє готовність починати діалог з представниками невизнаних республік Донбасу”, – сказав Пєсков.

У свою чергу, у бойовиків нові ініціативи Зеленського за межі назвали “спробою забалакати мінські угоди”.

Крім того, глава МЗС України Вадим Пристайко заявив, що приклад та досвід Хорватії буде взято до уваги під час обговорення ідеї про створення спільних патрулів на Донбасі за участю представників України, тимчасово окупованих територій і ОБСЄ.

Додамо, що 14 лютого президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Ключові питання, які обговорювалися лідерами двох країн: дотримання домовленостей «нормандської четвірки», проведення наступної зустрічі в такому форматі, обмін полоненими і співпраця в рамках ТКГ в Мінську.

Теги за темою
Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader