В Раді національної безпеки України назвали групи ризику у раз інфікування коронавірусом COVID-2079 з Китаю.
Там переконують, що контролюють ситуацію.
Про це 26 лютого пише пресслужба РНБО.
За результатами моделювання у зоні найменшого ризику перебувають особи у віці від 10 до 39 років, для яких показник ймовірності захворювання становить 0,2%.
Для 40-49-річних - відповідно 0,3%; для 50-59-річних - 1,3%; для 60-69-річних - 3,4%, для 70-79-річних - 7,8%.
У зоні найбільшого ризику перебувають літні люди у віці 80+, для них цей показник становить 13,5%.
У зоні ризику перебувають люди, які страждають на захворювання дихальної системи та діабет.
"Головний ситуаційний центр при Раді національної безпеки і оборони України в цілодобовому режимі здійснює моніторинг ситуації щодо поширення коронавірусу COVID-2019 у світі", – йдеться в дописі.
Він викликає симптоми, схожі на застуду, але швидко вражає легені й інші органи.
Патоген належить до великої родини коронавірусів.
Хвороба поширилася вже на десятки країн.
Двоє українців підхопили вірус на круїзному лайнері.
Всесвітня організація охорони здоров'я дала офіційну назву новому вбивчому коронавірусу з Китаю - COVID-19.
У самому Китаї його раніше назвали NCP (Novel Coronavirus Pneumonia), що означає - пневмонія, яка викликається новим типом коронавіруса.
Перша вакцина від цього типу коронавірусу з'явиться не раніше, ніж через півтора року.
Схоже, джерелом спалаху коронавірусу є якась тварина.
Водночас відомо, що вірус може передаватися і від людини людині повітряно-крапельним шляхом.
Є підозри, що недуга може передаватися навіть в інкубаційний період, коли носій хвороби не підозрює, що інфікований.
Всесвітня організація охорони здоров'я за підсумками екстреної наради оголосила спалах коронавірусу надзвичайною ситуацією міжнародного значення.
Це стало опосередкованим визнанням того, що стримати поширення хвороби не вдається і вона з локальної проблеми набуває глобального масштабу.
Базові рекомендації для уникнення зараження коронавірусом:.
уникати контактів з тваринами;.
не їсти сире або погано оброблене м'ясо;.
уникати контактів з людьми, у яких є ознаки захворювання;.
регулярно та ретельно мити руки.
Детальніше про те, що відомо про загадкову недугу, як вона виникла та чому викликає занепокоєння у медиків – читайте у матеріалі ТСН.