Медики заявили, що вживання яєць провокує інсульт
Медики заявили, що вживання яєць провокує інсульт

Медики заявили, що вживання яєць провокує інсульт

Яйця – корисний та недорогий продукт, однак зловживання ними може стати причиною інсульту.

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на The Independent.

Loading...

Ризик розвитку багатьох хвороб можна знизити, в тому числі уникнути інсульту, якщо харчуватися правильно.

Група міжнародних вчених вивчили дані 418 тисяч осіб у дев’яти європейських країнах, щоб дізнатися, як їжа пов’язана з двома основними типами інсульту – ішемічний і геморагічний інсульт.

Добровольці розповідали про деталі свого раціону харчування, способу життя і захворювань протягом 12 років.

За підсумками експерименту фахівці зробили висновок, що вживання більшої кількості яєць може бути пов’язано з більш високим ризиком розвитку геморагічного інсульту.

При цьому часте вживання фруктів, овочів, клітковини, молока, сиру або йогурту може зменшити ризики ішемічного інсульту.

Хоча дослідження виявило зв’язок між харчовим споживанням і інсультом, проте експерти сумніваються, що раціон харчування має прямий вплив на сам інсульт.

За їх словами, зміна ступеня ризику може бути пов’язана і з соціоекономічними факторами, і факторами способу життя.

В середньому в жовтку великого яйця міститься приблизно 185 міліграмів холестерину.

До слова, терапевт-дієтолог Тетяна Лакуста розповіла про найпопулярніші помилкові твердження про курячі та перепелині яйця.

Вона порівняла ці два види яєць.

Теги за темою
Здоров'я Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader