/https%3A%2F%2Fnarodna-pravda.ua%2Fwp-content%2Fuploads%2F2018%2F09%2Fyajtsa.jpg)
Медики заявили, що вживання яєць провокує інсульт
Яйця – корисний та недорогий продукт, однак зловживання ними може стати причиною інсульту.
Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА із посиланням на The Independent.
Loading...
Ризик розвитку багатьох хвороб можна знизити, в тому числі уникнути інсульту, якщо харчуватися правильно.
Група міжнародних вчених вивчили дані 418 тисяч осіб у дев’яти європейських країнах, щоб дізнатися, як їжа пов’язана з двома основними типами інсульту – ішемічний і геморагічний інсульт.
Добровольці розповідали про деталі свого раціону харчування, способу життя і захворювань протягом 12 років.
За підсумками експерименту фахівці зробили висновок, що вживання більшої кількості яєць може бути пов’язано з більш високим ризиком розвитку геморагічного інсульту.
При цьому часте вживання фруктів, овочів, клітковини, молока, сиру або йогурту може зменшити ризики ішемічного інсульту.
Хоча дослідження виявило зв’язок між харчовим споживанням і інсультом, проте експерти сумніваються, що раціон харчування має прямий вплив на сам інсульт.
За їх словами, зміна ступеня ризику може бути пов’язана і з соціоекономічними факторами, і факторами способу життя.
В середньому в жовтку великого яйця міститься приблизно 185 міліграмів холестерину.
До слова, терапевт-дієтолог Тетяна Лакуста розповіла про найпопулярніші помилкові твердження про курячі та перепелині яйця.
Вона порівняла ці два види яєць.

