Україна отримає нові тести для виявлення коронавірусу за 15 хвилин
Україна отримає нові тести для виявлення коронавірусу за 15 хвилин

Україна отримає нові тести для виявлення коронавірусу за 15 хвилин

Міністерство охорони здоров'я очікує на швидкі тести для виявлення коронавірусу Covid-19.

Ці тести допоможуть встановити діагноз за 15-20 хвилин та їх можна використовувати поза межами лабораторії.

Про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«В Україні наявні тест-системи, які були закуплені Центром громадського здоров'я, німецького виробництва, плюс нам 30 тест-систем на три тисячі досліджень було передано в рамках співпраці ...Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Плюс ми очікуємо швидкі тести на коронавірусну інфекцію.

Швидкі тести відрізняються від тест-систем тим, що вони можуть використовуватися поза межами лабораторій», - сказав високопосадовець.

Ляшко додав, що такі тести можна використовувати безпосередньо біля ліжка хворого: відбираються біологічні матеріали, і за 15-20 хвилин можна виключити або встановити діагноз щодо коронавірусу.

Він також уточнив, що швидкі тести, однак потребуватимуть подальшого підтвердження в лабораторії.

Як повідомив головний санітарний лікар, Україна може отримати з Китаю швидкі тести для виявлення коронавірусу 10 березня.

«Ми замовили і нам доставляється партія швидких тестів з Китайської Народної Республіки, які дадуть можливість лікарям-інфекціоністам діагностувати коронавірусну хворобу прямо біля ліжка хворого - за 15-20 хвилин.

Але надалі вони все одно будуть потребувати підтвердження у вірусологічній лабораторії», - наголосив Ляшко.

За його словами, тести з Китаю Україна очікує 3 березня, а розмитнення триватиме до 10 березня.

«Їх буде небагато, тому що Китайська Народна Республіка видає їх за квотним принципом і в першу чергу забезпечуються швидкими тестами ті країни, в яких зафіксовані випадки коронавірусу», - додав заступник міністра.

Він нагадав, що сьогодні наявні тести для досліджень в режимі реального часу на приладах полімеразної ланцюгової реакції.

«Їх достатньо для того, щоб відпрацьовувати в існуючій ситуації, за існуючими алгоритмами всі підозри, які реєструються на території України щодо можливих випадків коронавірусу», - запевнив Ляшко.

Крім того, додав він, в Україні зареєструвалися дві вітчизняні тест-системи, які у разі необхідності готові наростити виробничі потужності і забезпечити Україну необхідною кількістю тест-систем", - зазначив він.

Як повідомлялося, в Україні станом на 28 лютого не зафіксовано жодного лабораторно підтвердженого випадку коронавірусу Covid-19.

Втім, зазначимо, що сьогодні з «Борисполя» госпіталізували українку з підвищеною температурою, яка повернулася з Італії.

За інформацією МОЗ, результати тестування на Covid-19 чотирьох пацієнтів з Чернівецької області є негативними (дослідження проводилось у вірусологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров’я МОЗ).

У МОЗ розповіли, що станом на 28 лютого 2020 року у світі зареєстровано 83 399 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 2858 летальних.

Одужало вже 36 659 осіб.

Зокрема, на території Європи зареєстровано 774 випадки захворювання Covid-19 у 19 країнах.

Раніше голова Національної служби цивільного захисту Італії Анджело Борреллі підтвердив інформацію про інфікування громадянки України коронавірусом.

Він заявив, що українка перебуває в лікарні у некритичному стані.

Як повідомлялося, міністрка охорони здоров'я Зоряна Скалецька повідомила, що Україна отримала від ВООЗ тест-системи, яких вистачить на понад 900 зразків.

Стан їхнього здоров'я задовільний.

Інші громадяни України продовжують перебувати на борту лайнера Diamond Princess, поінформували в МЗС.

Михайло Радуцький: Держава має план щодо коронавірусу – звичайні лікарні ставатимуть інфекційними, міста перекриватимуться.

У МОЗ розповіли, «куди бігти» з підозрою на коронавірус.

Усе, що відомо про коронавірус: шляхи передачі, симптоми, лікування, профілактика.

Джерело матеріала
loader
loader