/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F52%2F63dcb57b7d15a3c7d90e7c5d094a57c1.jpg)
Омега-3 не допомагає у боротьбі з раком: висновок фахівців
Дослідницька група проаналізувала 47 випробувань про зв'язок омега-3 й онкозахворювань та 86 випробувань про вплив цих жирів на серцево-судинну систему, повідомляє Nature.
Загалом у дослідженнях взяли участь понад 100 000 учасників.
Натомість вчені проаналізували кількість людей, які отримали діагноз раку, інфаркту або інсульту та померли від цих захворювань.
Наші попередні дослідження показали, що добавки з омега-3, враховуючи риб'ячий жир, не захищають від таких станів, як тривожність, депресія, інсульт, діабет або смерть,.
– заявив провідний автор доктор Лі Хупер.
Омега-3 не допомагає при лікуванні раку / Unsplash.
Фахівці прийшли до висновку, що омега-3 мають мінімальний вплив на здоров'я людини.
Якщо приймати добавки омега-3 впродовж декількох років, можна незначно знизити ризик серцевих захворювань, але підвищити ризик деяких видів раку.
Якби 1000 людей приймали омега-3 впродовж чотирьох років, 3 людини уникнули б смерті від захворювань серця, 6 людей уникнули б ішемічної хвороби серця, а у ще 3 розвинувся б рак простати,.
– йдеться у дослідженні.
Для того, аби спожити необхідну дозу жирних кислот, варто вживати жирну морську рибу, морські водорості, а також лляне насіння та олію.

