Українцям видали 27 мільйонів гривень "зайвих" субсидій та допомог. Тепер вимагають повернути гроші
Українцям видали 27 мільйонів гривень "зайвих" субсидій та допомог. Тепер вимагають повернути гроші

Українцям видали 27 мільйонів гривень "зайвих" субсидій та допомог. Тепер вимагають повернути гроші

Протягом 2019 року Міністерство фінансів провело верифікацію доходів 24,5 мільйона українців - пільговиків, отримувачів субсидій, соцвиплат та членів їхніх родин.

У половини з них виявили невідповідності, які ставлять під сумнів правомірність отримання виплат.

Відповідно держава вимагає повернути 27,4 млн грн.

Про це повідомили у Мінфіні, пише "Українська правда".

"У 2019 році верифікацією було охоплено 8,8 млн отримувачів житлових субсидій та членів їхніх сімей, 10,2 млн пільговиків та членів їхніх сімей, 5,5 млн отримувачів допомог та членів їхніх сімей.

За результатами верифікації Мінфіном підготовлено 12,9 млн рекомендацій органам, що здійснюють державні виплати, для додаткової перевірки інформації, що містить невідповідності, зокрема: 6,2 млн рекомендацій щодо пільг, 3,9 млн – щодо субсидій, 2,8 млн – щодо допомог", - повідомили в Мінфіні.

Лише за жовтень 2019 року було підтверджено 14737 випадків неправомірних виплат на суму 27,4 млн грн, яка підлягає поверненню до бюджету.

Зокрема, мають повернути назад до бюджету 13,7 млн грн субсидій, 2,6 млн грн пільг та 11,1 млн грн допомог.

Основні порушення, які виявляли під час перевірки отримувачів субсидій та соцвиплат, - наявність у пільговиків незадекларованого нерухомого майна, транспортних засобів, земельних ділянок, здійснення ними коштовних покупок або оплати послуг на суму, яка перевищує 50 тис.

Також встановлено випадки надання пільг, нарахування і виплати допомог та субсидій померлим громадянам.

Перевірка стосуватиметься всіх українців, котрі отримують допомогу від держави, зокрема пенсії, пільги, субсидії, стипендії, допомоги та інші виплати, що здійснюються за рахунок коштів державного, місцевих бюджетів, фондів загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування.

7 листопада на ухвалений Радою законопроєкт президент Володимир Зеленський наклав вето і, таким чином, повернув парламентарям.

Пропозиції президента мали технічний характер.

Джерело матеріала
loader
loader