"Приватбанк" подав новий позов проти Коломойського і Боголюбова на 5,5 млрд дол
"Приватбанк" подав новий позов проти Коломойського і Боголюбова на 5,5 млрд дол

"Приватбанк" подав новий позов проти Коломойського і Боголюбова на 5,5 млрд дол

ins{.

Державний Приватбанк подав на Кіпрі новий позов проти колишніх власників фінустанови Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на 5,5 мільярда доларів.

Про це заявив член наглядової ради Приватбанку Роман Сульжик в ефірі одного з українських телеканалів, повідомляє "Українська правда".

"Дві години тому Приватбанк подав новий позов до юрисдикції Кіпру проти колишніх власників Приватбанку панів Коломойського і Боголюбова на суму 5,5 мільярдів доларів", - заявив він.

Він пояснив, що цей позов пов'язаний з сумнівними операціями з виведення грошей з банку, які були проведені у Приватбанку з 2013 по 2016 роки, і цього разу вони робили це не одні.

Тепер разом з Коломойським і Боголюбовим відповідатимуть один з колишніх членів правління банку, а також дві компанії на Кіпрі.

Як повідомляється на сайті Приватбанку, мова йде про Тимура Новикова і кіпрських компаній - Prime.

Cap (Cyprus) Limited і Duxton Holdings Limited.

У банку вважають, що їх схеми мають всі ознаки шахрайства та відмивання коштів.

"Позов банку стосується двох серій трансакцій, які, як стверджує банк, були незаконно здійснені в період між 2013 і 2016 роками за вказівкою його колишніх власників та за сприяння інших відповідачів, які передбачали сплату величезних сум компаніям, які належали і/або контролювалися паном Коломойським і паном Боголюбовим, згідно з кредитними договорами, які, як вважає банк, є уявними і жоден з яких не був погашений", - сказав Сульжик.

За інформацією банку, такі угоди включали схему, за якою 2,34 млрд доларів були спрямовані кіпрській компанії, пов'язаній з колишніми власниками банку - Duxton Holdings Limited, шляхом перерахування траншами по 30 млн доларів протягом чотирьох місяців в 2013 році.

Позов є складовою вимог Приватбанку до Коломойського і Боголюбова, розглянутих в Англії, на Кіпрі, в США та Ізраїлі на загальну суму понад 10 млрд доларів.

Теги за темою
Ігор Коломойський
Джерело матеріала
loader
loader