Українські лікарі консультуватимуть пацієнтів онлайн
Українські лікарі консультуватимуть пацієнтів онлайн

Українські лікарі консультуватимуть пацієнтів онлайн

В умовах епідемії COVID-19 лікарі зможуть надавати медичні послуги пацієнтам онлайн і взаємодіяти з колегами для отримання експертної думки у особливо складних випадках.

Така можливість з'явилася завдяки It- активістам.

Медичну інформаційну систему "Поліклініка без черг" впровадили у рамках медичної реформи.

Наразі вона працює у 18 областях України.

До сервісу підключилося більш ніж 8 800 лікарів, люди записалися з її допомогою на понад 10 млн прийомів.

Для убезпечення лікарів і пацієнтів в умовах епідемії коронавірусу на базі системи розробники створили платформу для надання пацієнтам онлайн-допомоги.

Також лікарі матимуть змогу консультуватися між собою."Лікарі сьогодні – це фактично перша лінія боротьби з коронавірусом, отже їхнє здоров'я так само важливе, як і здоров'я пацієнтів.

Крім того, з кожним днем навантаження на медичний персонал зростає, а інші хвороби також ніхто не скасовував.

Людям потрібно лікуватися, отримувати, рецепти, довідки.

Дистанційне консультування допомагає вирішити багато з цих та інших поточних проблем, кількість яких буде лише зростати.

Це сучасний формат взаємодії, який дозволяє не витрачати час на похід до лікаря і не наражати себе та оточуючих на ризик.

Якщо потрібно, вона дозволяє комбінувати дистанційне і живе спілкування", - розповів Сергій Горищак, директор Дитячої міської поліклініки №6 міста Одеса.

Запис на онлайн-прийом відбувається у звичайний для пацієнтів спосіб через сайт pb4.com.

Хворий має можливість провести телеконсультацію з лікарем безпосередньо зі свого кабінета пацієнта, обрати потрібного лікаря та зручний час."Останніх кілька років ми активно впроваджуємо телемедичні технології в практику лікарів.

А сьогодні в умовах епідемії коронавірусу телемедицина з категорії інновацій стрімко перейшла в категорію необхідних інструментів.

Вірус ми однозначно поборемо, сподіваюсь з великим надбанням.

А саме з практикою повсякденного використання телемедицини і в "мирний" час", - зазначив Андрій Заяць, співзасновник групи компаній IT4Medicine.

ua) – система керування медичним закладом, взаємодії з e.

Health в рамках медичної реформи та ефективного управління потоком пацієнтів.

Рішення передбачає комплексне використання IT- інструментів: повний функціонал для ефективної роботи медзакладу в рамках медичної реформи, робота з електронною карткою пацієнта, медичними подіями, програмою "Доступні ліки", введення електронної черги у закладі, онлайн-запис на консультації та прийоми, логістичну взаємодію лікарів, спеціалістів, діагностичних центрів та лабораторій між собою задля комфорту пацієнта.

На сьогодні система працює вже у 18 областях України: Київській, Одеській, Сумській, Волинській, Чернігівській, Черкаській, Миколаївській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Львівській, Вінницькій, Харківській, Запорізькій, Тернопільській, Івано-Франківській, Кіровоградській та Рівненській.

Джерело матеріала
loader
loader