Суд відмовив колишній нардепці Чорновол у відводі судді
Суд відмовив колишній нардепці Чорновол у відводі судді

Суд відмовив колишній нардепці Чорновол у відводі судді

У Печерському райсуді Києва відмовилися відводити суддю Сергія Вовка, як того просили адвокати ексдепутатки Тетяни Чорновол.

Таке рішення суд ухвалив 15 квітня на судовому засіданні.

”Доводи захисника Кузіної щодо відводу слідчого судді Вовка є лише її припущеннями та не свідчать про упередженість чи необ`єктивність слідчого судді під час розгляду клопотання.

Заява підозрюваної Чорновол про відвід слідчого судді також задоволенню не підлягає, оскільки жодними доказами не підтверджена.

У задоволенні відмовити”, — сказала суддя.

Так, надалі судове засідання по обранню запобіжного заходу підозрюваній у вбивстві Тетяні Чорновол, продовжить суддя Сергій Вовк.

Раніше колишній депутатці Тетяні Чорновол офіційно оголосили про підозру в умисному вбивстві.

Її звинувачують у вбивстві Володимира Захарова 1948 року народження, який, на думку слідчих, помер внаслідок того, що політикиня та її спільник, якого ще не встановили, під час Революції Гідності підпалили будівлю на вулиці Липська, 10, де був головний офіс Партії регіонів.

Під час проведення обшуку у неї вилучили арсенал холодної та вогнепальної зброї.

У разі доведення провини підозрюваній загрожує позбавлення волі терміном від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Після цього п’ятий президент України Петро Порошенко назвав справу проти Чорновол "перемогою сил реваншу" і закликав президента Володимира Зеленського припинити свавілля.

Водночас сама Чорновол на судовому засіданні щодо обрання їй запобіжного заходу заявила про відвод судді Сергія Вовка.

Вона вважає, що він має до неї конфлікт інтересів, оскільки цей же суддя свого часу засудив Юрія Луценка до чотирьох років позбавлення волі.

А після цього екснардепка разом із Луценком, коли він був на посаді генпрокурора, конфісковували півтора міліарда доларів коштів четвертого президента України Віктора Януковича.

Джерело матеріала
loader
loader