В Україні став доступним е-паспорт: в міграційній службі пояснили, де під час карантину можна використати цифровий документ
В Україні став доступним е-паспорт: в міграційній службі пояснили, де під час карантину можна використати цифровий документ

В Україні став доступним е-паспорт: в міграційній службі пояснили, де під час карантину можна використати цифровий документ

За допомогою цифрового паспорту в застосунку "Дія", який від сьогодні став доступний, українці зможуть підтверджувати свою особу, подорожувати всередені країни, отримувати поштові послуги, здійснювати банківські операції. Електронний паспорт стане аналогом паперового. 

Про це розповів очільник державної міграційної служби Максим Соколюк під час онлайн-презентації цифрових паспортів.

"У разі відсутності ID-картки ви зможете оцифрувати свій закордонний паспорт. Варто зазначити, що поки виїхати за електронним закордонним паспортом не можливо, але це працює, не тільки Україна, а й цілий світ", - сказав Соколюк.

В умовах карантину українці можуть використовувати паспорт у смартфоні на пошті для отримання посилок або листів, для ідентифікації особи, якщо вас зупинили правоохоронці, для придбання алкогольних напоїв, для підтвердження досягнення повноліття, під час отримання адміністративних послуг в медичних і банківських установах. 

У міністерстві наразі працюють над тим, щоб цифровий паспорт можна було використати для отримання бюлетеню під час виборів.

Нагадаємо, під час онлайн-презентації цифрових паспортів у мобільному додатку "Дія" президент України Володимир Зеленський дав завдання Кабміну забезпечити українців можливістю отримувати усі державні послуги онлайн. Також глава держави нагадав, що на початку квітня розпочав роботу Єдиний державний веб-портал електронних послуг "Дія". Наразі на ньому вже доступно 27 публічних послуг онлайн.

Зазначимо, що 6 лютого уряд презентував застосунок "Дія". Наразі застосунок уже можна завантажити із Play Market для користувачів операційної системи Android. В App Store для власників техніки Apple додаток доступний лише за посиланням. У тестовому режимі застосунок запрацював 16 грудня. Першим кроком були електронні права та технічний паспорт. 

Відео Уряд презентував застосунок "Дія": як він працює та які послуги будуть доступні у смартфоні

Права в смартфоні: у столиці презентували мобільний застосунок "Дія". Програма дасть змогу водіям не носити із собою посвідчення водія та техпаспорт - вони будуть у телефоні. Від 6 лютого права можна самостійно завантажити. Електронне посвідчення можна буде показувати навіть під час посадки на потяг. На створення цього додатку, кажуть розробники, не витратили жодної гривні з бюджету. Про перші кроки до країни в смартфоні – у сюжеті. Більше читайте тут

Уряд презентував застосунок "Дія": як він працює та які послуги будуть доступні у смартфоні
Джерело матеріала
loader
loader