Зеленський: Україні необхідно перезавантажити судову систему
Зеленський: Україні необхідно перезавантажити судову систему

Зеленський: Україні необхідно перезавантажити судову систему

Президент України Володимир Зеленський вважає, що судову систему країни треба перезавантажити, а правоохоронних органів дуже багато. Про це він заявив в інтерв'ю, присвяченому підсумкам року його перебування на посаді президента України.

"Я досі не розумію, навіщо нам стільки правоохоронних органів. Це означає, що в нас це було зроблено для розмиття відповідальності. Тому що коли ми всі разом збираємося, то кожен керівник того чи іншого правоохоронного органу… І ти запитуєш: "Дивись, в нас там бурштин крадуть, порушено кримінальну справу?". Він каже: "Ні, не моя підслідність" - "А чия?" - "Моя, але я не можу, тому що підозру виписує той". Ще за тиждень: "Виписав підозру?" - "Виписав, але не вручив, бо мені суд заборонив". Це правоохоронний хаос. Тому, коли ми перезавантажимо всі правоохоронні органи, я впевнений, що держава дійде до того, щоб кількість цих правоохоронних відповідальностей скоротилася в нашій країні", - поділився президент.   

"Щоб ти знав, що перед тобою сидять три людини, і вони несуть повну відповідальність за криміногенну ситуацію, за те, що всі хабарники, авторитети, бандити сядуть до тюрми. Був один генпрокурор, він показав результат, результат був низький. На жаль, і це треба визнавати. Тому він звільнений і взяли іншу. Будемо бачити і чекати на результат. Якщо вона не покаже результат – буде третій генпрокурор", - зазначив він.

"Пашинський, Свинарчуки, є ще багато прізвищ, і є кримінальні авторитети. Добре попрацювала СБУ, а потім їх відпускають суди. Судову систему в Україні повністю треба перезавантажити. Я впевнений в тому, що там багато суддів нормальних, чесних, дійсно професійних, але за всі ці роки вибудувана така судова система, що вона не працює справедливо. Вона, може, працює і професійно, але в зовсім інший бік. Ми підготували судову реформу, складно, але ми це зробимо", - підкреслив Зеленський.

Нагадаємо, що 17 березня Верховна Рада погодила призначення в. о. голови Державного бюро розслідувань Ірини Венедіктової генеральним прокурором. Президент України Володимир Зеленський зазначив, що Венедіктова - перша жінка-генпрокурор у незалежній Україні.

Теги за темою
Володимир Зеленський Корупція
Джерело матеріала
loader
loader