Кому і чому необхідно їсти сало: вчені пояснили
Кому і чому необхідно їсти сало: вчені пояснили

Кому і чому необхідно їсти сало: вчені пояснили

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

І ви теж вважаєте, що олія корисніша тваринних жирів? А це не так! Вчені зробили дивне відкриття: на салі не тільки можна смажити, але і потрібно! І це тільки один з міфів про сало.

Loading...

Про це повідомляє НАРОДНА ПРАВДА з посиланням на матеріали u-news.

Міф 1.

Це чистий жир.

Популярні новини зараз.

Зеленський назвав дві умови виходу з карантину.

Гривня обвалиться на 25%: прогноз міжнародних аналітиків.

Коронавірус у Білорусі: кількість смертей стрімко зростає.

Але натуральний, повністю засвоюється і перетворюється в енергію, а не в сантиметри на талії.

Міф 2.

Це суцільний холестерин.

Холестерин є у салі, але його не так вже і багато (у дієтичному м’ясі більше).

Для прикладу: яловича печінка містить до 400 мг, а сало — не більше 100 мг.

Але без холестерину жити неможливо — завдяки йому утворюються клітини крові, а також він входить до складу клітинних мембран.

Міф 3.

Від сала зайва вага.

Хоча калорійність сала досить висока — 770 ккал на 100 грамів, але більше ви не з’їсте, зате почуття ситості залишиться надовго, так як це так звана «довга калорійність» — головний постачальник енергії.

Добова норма сала — до 80 р.

Міф 4.

Сало і хліб несумісні.

Неправда! Скибочку сала з житнім хлібом, та ще з часником — відмінний перекус, а ще — профілактика багатьох захворювань.

Міф 5.

На салі не можна готувати, особливо смажити.

Неправда! Вчені англійського Університету Де Монтфорт стверджують, що при витоплюванні сала ніколи не утворюються речовини-канцерогени, що викликають рак.

А ось при нагріванні всіх видів рослинних олій — це відбувається.

Також, група дослідників з різних країн провела експеримент і з’ясувала, що у салі містяться вітаміни С і B12.

До складу входить марганець, селен, залізо.

Харчова цінність настільки висока, що продукт можна поставити в один ряд з горіхами, вівсянкою, гречаною крупою.

Крім того, до його складу входить корисний холестерин, який не забиває судини.

Норма вживання сала для людей, які:.

страждають ожирінням — не більше 20 г;.

ведуть активний спосіб життя і займаються спортом — припустиме до 60 м;.

з малоактивним способом життя — близько 40 г;.

вагітних жінок — не більше 20 г;.

для підлітків вживання обмежується 50 р.

У всіх випадках сало рекомендується їсти тільки з чорним хлібом.

Раніше НАРОДНА ПРАВДА повідомляла, що сало не настільки шкідливий продукт, як звикло більшість про нього думати.

Його можна вживати навіть тим, хто худне.

Медики пояснили, чому і кому треба його вживати.

Також, секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данилов рекомендував українцям рятуватися від коронавірусу, вживаючи цибулю, сало і часник, назвавши їх кращими ліками від смертельної хвороби.

Теги за темою
Народна Правда
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader