Нефьодов розповів історію гербу, через який СБУ і ДБР обшукали митну службу
Нефьодов розповів історію гербу, через який СБУ і ДБР обшукали митну службу

Нефьодов розповів історію гербу, через який СБУ і ДБР обшукали митну службу

Нинішня символіка Державної митної служби має елементи, притаманні геральдиці Російської імперії та Радянського союзу, тому було вирішено її змінити, про це на своїй сторінці у фейсбуці пише очільник митниці Максим Нефьодов.

Новий герб, зображення якого Нефьодов розмістив у фейсбуці, символізує Золоті ворота, як браму Київської Русі, а ключі над ним – в’їзне та виїзне мито.

"Перші уявлення про Митницю з'явилися саме тоді: торговельний договір ще у 911 році між київським князем Олегом та візантійським імператором містив згадку про мито…Золоті ворота вважалися головним місцем дислокації митниці часів Київської Русі — в описах часто фігурує поняття “митні комори”. Брама на гербі символізує надійний захист митної території держави, перехрещені ключі, що відмикають та замикають Ворота, — в’їзне та виїзне мито, а тризуб — знак княжої держави Володимира Великого", - пише Нефьодов.

Новий герб ще не було затверджено. Як відомо, напередодні працівники Служби безпеки України та Державного бюро розслідувань провели обшуки в Державній митній службі. Представники СБУ та ДБР зацікавилися гербом митниці. В грудні 2019 року Держмитслужба провела закупівлю послуг із розробки символіки та концепції нової форми для митниці вартістю майже 30 тисяч гривень.

Надвечір 24 квітня з’явилась інформація, що Максима Нефьодова було звільнено з посади на позачерговому засіданні Кабміна.

Неможливо не розповісти про новий герб Митниці, коли ним цікавляться правоохоронні органи — СБУ та ДБР, які вчора до нас...

Опубліковано Max Nefyodov Пʼятниця, 24 квітня 2020 р.
Джерело матеріала
loader
loader