Ця рослина дієво знижує рівень цукру у крові
Ця рослина дієво знижує рівень цукру у крові

Ця рослина дієво знижує рівень цукру у крові

Хочете читати новини в іншому форматі?.

Підписуйтесь на телеграм-канал НАРОДНА ПРАВДА.

Підписатись можна ТУТ.

Скорцонеру вже майже 20 років на своїй дачній ділянці вирощує харків’янин Євген Миронов, лiкар-психолог і сексопатолог, травознай і фітотерапевт.

Пiд грядки з цією культурою він видiлив аж 20 соток свого городу.

А найдовший корінь виріс до 63 см!.

Loading...

— Євгене Олександровичу, чому ви зацікавились саме скорцонерою?.

— Ці коренеплоди, які ще в народi називають чорним коренем, чорною морквою або козельцем, на 19 — 25% вiдсоткiв складаються з iнулiну — полісахариду, який сприяє переведенню глюкози у тканини, чим знижує рiвень цукру в кровi.

Мої власні дослiдження протягом 8-ми років (саме стільки потрібно для дисертації) показали, якщо 50 — 100 г скорцонери запивати збором трав (рецепт нижче), то це буде.

ефективно навіть для iнсулiнозалежних хворих.

А ще вона не має побічної дії.

Популярні новини зараз.

Алла Пугачова померла: ЗМІ зробили страшну заяву.

Город і дача: посівний календар на квітень-2020.

Посівний календар на травень 2020: що і коли саджати.

Також скорцонера для хворих на цукровий діабет — чудовий додаток до харчування, бо її корені смачні — нагадують молоду лiщину чи волоський горiх.

Страви із скорцонери допоможуть зберегти зiр, лiкувати хвороби центральної нервової системи, печiнки, алкоголiзм, неплiдність, статеву слабкiсть, запобiгти простатиту.

А, наприклад, у Нiмеччинi з неї готують дитяче харчування.

У свiтi налiчується 170 сортiв скорцонери, i всi вони цiлющi.

В Українi ж сорт Стрельнянська вивели спецiально для лiкування учасникiв лiквiдацiї аварiї на Чорнобильськiй АЕС, а також для iнших потерпiлих вiд опромiнення, бо виводить радiонуклiди.

Для здорових людей скорцонера — джерело вiтамiнiв i сприяє.

зміцненню iмунiтету.

Для якнайкращого ефекту щодня протягом трьох-чотирьох мiсяцiв з’їдати за 10 — 15 хвилин до снiданку свiжий корiнь скорцонери.

Такий курс бажано проходити хоча б раз на рiк, а дiабетикам — пожиттєво.

–– Чи складно вирощувати тим, хто не має досвіду?.

— Абсолютно.

Її легше вирощувати, ніж, скажімо, ту ж моркву.

Найкраще росте на чорноземi, сумiшi чорнозему з глиною (50 на 50), колишнiй лiсовiй землi.

На пiщаному грунтi не пробував.

Корені скорцонери ростуть дуже глибоко — мій рекордсмен 63 см! Рядки обов’язково позначаю гiлочками, щоб потім легше було.

Річ у тому, що молоді рослини нагадують пирій чи вусики сома, тому їх легко переплутати з бур’янами й виполоти.

Якщо на дiлянцi водяться кроти, обсадiть грядку iз скорцонерою подвiйним кiльцем кущової квасолi.

— Коли чекати сходів і урожаю?.

— Першi сходи появляються за два тижнi.

Якщо нема дощiв, поливайте їх раз на тиждень.

Догляд полягає у розпушуваннi грунту, очищеннi вiд бур’янiв, пiдживленнi.

Якщо посіяли загусто, то варто прорвати, як моркву, бо корені будуть тоненькими.

Далі наростає пишне листя, з-під якого вже не проростають.

бур’яни, тому грядки догляду вже не потребують.

Зрiлi коренеплоди матимете на початку вересня.

Найсмачніші ті, що мають вік 140 — 145 днів.

Вони соковиті й хрумкі.

Вага плодiв — 120 — 150 г.

Врожайнiсть з однiєї сотки чорнозему — 50 — 80 кг.

Зберiгайте скорцонеру, як моркву, в ящиках із чистим трохи зволоженим пiском, можна у холодильнику або засушити.

На сонці корені швидко в’януть.

У скорцонери їстівні не тільки корені, а й молоде листя.

Тому лікуватись скорцонерою можна вже з 1 червня — робити салати.

Теж дуже смачно.

— Як вживати скорцонеру?.

— Натріть на тертці корінь скорцонери або й так з’їжте за 10 — 15 хв.

до їди.

Або готуйте з неї страви: варіть, додавайте у супи, смажте.

Скорцонера пiсля теплової обробки майже не втрачає своїх властивостей.

Після збору насіння рослину не викопуйте — вона багаторічна, залишіть у грунті.

Наступного року знову зберете насіння.

А ось коренеплоди з неї вже не такі смачні, як в однорічних рослин.

До речі, скорцонера добре зимує в грунтi — витримує морози до -40 градусів, тому частину коренiв можна залишити до весни, а весною викопати — будуть як свіжі.

Як раніше повідомляла “Народна Правда“, медики попереджають, що не дивлячись на корисність риби, існує певний її вид, який краще не вживати.

Теги за темою
Здоров'я Народна Правда
Джерело матеріала
loader
loader